Çarşamba, Nisan 26, 2006

ATOM DOGA ve BIZ..

20 Sene gecti, (Cernobil) hala izleriyle acilariyla karsimizda.Japonya da unutmadi bu acilari.Gün isigina cikmamis, ne acilar var bilmedigimiz.
Bu aynanin arka yüzü.Enerji kullandigimiz Prizin arkasindan gelmiyor.Senelerce Kömür Enerji Santrallari Dogaya actigi yaralar ve maliyat ortada.Su anda en temiz en ucuz enerji Atom Santrallari.Onunda ömrü 30 bilemedin 40 sene.Bu hizla gittigi taktirde URAN da tükenmek üzere.Tipki Petrol de oldugu gibi.Atiklarin sorunu ayri bir öykü; Türkiye de bu enerjiden faydalanmak istiyor, cok akillica bir is, günlük yasadigimiz müddetce, ya ileriye dönük?...
Bizler Fabrika atiklarimizla bas edemiyoruz.Caydirici careler daha yeni ele alindi.Aspestli günleri cabuk unuttuk.Ömrü 30 seneye dayanan bir enerji bize bir fayda saglarmi o da ayri bir düsünce.
Cölün ortasinda benzini bitmis bir araba.

Klima, yer küresinin isinmasi bizi bekleyen felaketler! Avrupa nin kara kara düsündügü meclislerin de care aradigi bir ortamda bizim ne yaptigimizi merak ediyorum ?

Deprem, gündem o kadar dolu ki arada bir hatirladigimiz konu.Konusulan Hasar, Can kayibi ,
almamiz gereken önlemler.Lütfen bana bir kisi son Deprem deki malii kayiplari degilde.
Insan kayiplarimizi aciklasin.Ömür boyu kendini yetistiren.Meslek sahibi olmus Ögretmen,Doktor, Mühendis, Edebiyatci, Esnaf, Zanaatkar, Tüccar daha aklima gelmiyen bir o kadar deger.Bu kayiplar bir insan ömrü kadar zamanda yetisiyor.Hic bu kayiplar hakkin da elimizde bir döküman varmi.Varsa niye aciklanmiyor.Biz de kaybolan eksiklerimizi tamamliyalim.Yikilan bina yol gene yapilir.Ya digeri bilmedigimiz kaybolan eksikler ???
Beklenen Depremde bu kayiplarin 100 binleri bulacagindan bahs ediliyor.
Insanin degeri ; iyi bir düsünür, lider,egitmen, daha cok kiymetli degerler,bazen bir kac asir da yetisiyor.Elimiz de var olan bu degerleri biliyormuyuz.Biliyorsak, kaybolacak bu degerleri yerine tekrar koyabilecekmiyiz.
Deprem de beni en cok korkutan bu.

Hiç yorum yok: