Çarşamba, Ekim 03, 2007

BEBEĞİNİZ SİZİ KORUYOR...


Meme kanserine karşı koruyucu "bebek".
Bebekler yalnız tatlı değil, aynı zamanda Fötal hücreleri ile kansere karşı koruyucu olduğunu Amerikalı bilim adamları söylüyor.Koruyucu Fötüz doğumdan çok daha sonraki devreler için koruyucu bir faktör oluyor anne için.

Annenin vücudu bir veya birden fazla doğumlar neticesinde kısa ve uzun zaman Fötüz doğum hücrelerini taşırlar.Tib adamları bunu „Mikrochimerismus“Fönomeni olarak adlandırmaktadır.Bu durum karşısında kadınların çok az miktarda yabancı hücre taşıdıklarını söylemektedirler.Yaşam düzeni kansere yakalanmada neden olarak tahmin edilmektedir.Beş kadından dördünün bu kanserden kurtulması,hormon peraparatlarının meme kanseri rizikosunu azaltığı konusunda aynı fikire varmaktadırlar.
Kernspintomographie ile senelerdir erken teşhis konusunda başarıya varılmasına rağmen.Genetik çalışmalarla bir çok noktalar cözülmektedir.Amerikalı bilim adamları bu Fötal hücrelerde yapmış oldukları araştırmaların neticesinde yakalanma rizikosunu çok aza indirdiğini söylemektedirler.82 kadın ve bebek kanları üzerinde yaptıkları araştırmalarda yabancı hücreleri araştırdılar.Bu kadınlardan bir kaçının sonradan meme kanserine yakalandığı fötöz hücrelerini taşıyan kadınlarda ise böyle bir durumun olmadığı tesbit edilmişdir.Bu araştırmalar neticesinde sıhhatlı olanlar %43 lerde olduğu hastalığa yakalananlar ise %14 lerde kalmışdir.
Araştırmacılardan Vijayakrishna Gadı ve Fred-Hutchinson-Kanser araştırma merkezi Seattle'de yapmış oldukları araştırma neticesinde doğum yapan anneleri bebek sahibi olma nedeni ile meme kanserine karşı büyük bir koruma altında olduklarını tespit etmişlerdir.Fötal hücreleri bu korumanın ana faktörü olarak görülmektedir.Bu hücreler sayesinde yabancı ve kötü hücrelere karşı koruyucu görevini yükleniyor.
Bu gün bu araştırmalar neticesinde en az bir çocuk sahibi olan annelerde bu rahatsızlığın çocuk sahibi olmıyanlara nazaran az olduğu söylenmektedir.
İkinci bir çalışmada yabancı ana hücrelerin plante edilmesi bu da kötü hücrelere karşı bir koruma metodu bu yönlede iyi neticelerin alındığı görülmektedir. Tib araştırmacıları Fötüs'ün koruyucu Fötal hücrelerin kötü hücrelere karşı bir koruyucu olduğunu ısrarla söylemekte oldukları bu yönde daha çok kapsamlı çalışmaların devam etmesi görüsündeler.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: