Cuma, Ekim 19, 2007

HALA HER ŞEY ŞAKA GELİYOR..


DTP’den tezkere sorusu: "Habur kapanacak mı? "
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, parti olarak sınır ötesi harekata karşı tutumlarını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a yönelttiği yazılı soru önergesinde de sürdürdü.
Kaplan, sınır ötesi harekatın yolaçabileceği sorunları dile getirerek, AİHM'e binlerce kişinin başvurabileceği tehditinde bulundu.
Kaplan, "Habur sınır kapısını kapatmayı düşünüyor musunuz? Tezkere mağduru olacak iki milyon aile için ne tür bir önlem almayı düşünüyorsunuz? Habur sınır kapısında çalışan şöfor esnafının bu mağduriyeti dikkate alınarak vergileri için bir af düşünüyor musunuz?" diye sordu.
Kaplan, Habur sınır kapısının Türkiye'nin Irak'a açılan en büyük kapısı olduğunu ve 7-8 milyar dolar ihracat ithalat potansiyeli olan "Irak federe devleti" ile ilişkilerin son yıllarda operasyon kaygılarıyla zayıfladığını belirtti.
DTP'DEN AİHM TEHDİTİ
Kaplan, Meclis'ten tezkere kararı çıkması ile birlikte şoförlerin ve esnafın iki yıldır yaşanan durgunluk ve sınırlamalardan sonra kaygı içinde olduklarını ifade etti. Kaplan, Türkiye'yi AİHM'de açılabilecek davalar konusunda uyararak, şunları söyledi:
"Kuzey Irak ve Irak federe devletinde 960 üzerinde Türkiye'den giden şirketin çalıştığı ve bu nedenlerle ekonomik dar boğaza girdiği söylenmektedir. Kuzey Irak'a yapılacak olası bir operasyon için tezkere kararı alındığına göre, orada Türkiye'den giden 960 şirketin hak ve güvenceleri nasıl sağlanacaktır. Yarın bu şirketlerin mülkiyet haklarının ihlali durumunda, AİHM mağdur iki milyon aile ile birlikte başvurmaları olasılığı bulunduğuna göre, herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?"(ANKA)

Sayın Hasip Kaplan bu konuda ne kadar ince düşünüyor.
Habur kapısı tabiki kapanacak hatta bütün kapılar kapanacak bu bir oyun değil hakikaten duruma bir türlü vakıf olamamış herhalde.
70 Milyon insan senelerdir kanlı göz yaşları döküyorlar.O yörenin insanıda artık huzura kavuşmak istiyor.Her gün terör yüzünden bıkmış durumdalar.Habur kapanacaksa bunun nedeni her halde TC değil; eğer o 2 milyon insanı bu durumuna düşürenler değilmi ?
Bu gün ilk tokat canına tak eden o insanlardan gelecek bunu sakın unutmayın.
Son çırpınmalar bunlar hala bunu fark edemiyenler varsa çok yazık.
Benim en büyük arzum vatanımın o köşesinin çocukları ile batı yöresinin çocukları el ele verip bu güzel vatanlarını çok güzel yerlere getirmeleri.
Bunu ancak bizler omuz omuza kardeşce yapabiliriz...
Bunu ne AİHM anlıyabilir ne AB nede diğer ülkeler bunu ancak bu vatanın içinde vatanı için yaşıyabilen insanlar anlar.
Çok merak ediyorum sizi oralara getiren insanların yüzüne nasıl bakacaksınız.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: