Perşembe, Temmuz 10, 2008

Seks'in yaşı / Tabu !!!



Yapılan uzun çalışmaların sonucunda bir Tabu daha yıkıldı.
Bugün artık yaşlı insanlar arasında cinsel ilişki problem olmaktan çıktı.Yaşlılık artık neden sayılmıyor.Eskiye nazaran bu gün yaşlı insanlar daha fazla seks yapmakta ve bundan da zevk duymaktadırlar.
Şimdiye kadar genç neslin tekelinde olan; mecmua ve filimlerin idolü olarak görülen seks;yaşlı jenerasyon için tabu konumuna giriyordu.
Araştırmalar bügün şunu göstermektedirki, 70 yaş çiftleri arasında seksin en az genç jenerasyonlar kadar yaygın olduğu ve aynı duygular içinde olduklarını göstermektedir.
Getoburg ünüversitesinin 1971 ila 2001 yılları arasında yapmış oldukları çalışmalarda.70 yaş sınırı arasında olan her dört kişiden bir tanesi bu konumda aktiv bir yaşam sürdügünü tesbit edilmişlerdir.Diğer kişilerinde yatakdaki seks'i kendilerine göre tanımladığı görülmüşdür.Görülmüşdürki son yıllar içersinde yaşlı jenerasyon,gençlere göre bu konuda paralel bir aktivetitet göstermektedir.
Uzmanlar bügün, düne nazaran bu yaş guruplarının seks üzerindeki değişimleri neler olmuşdur sorusuna ?
İlk tesbitler cinsel ilişkiler bu yaş guruplarında büyük artışlar göstermişdir diye cevap vermektedirler.Bu artış Erkeklerde % 66 lara kadınlarda ise % 34 lere ulaşmışdır.Yapılan istatislikler 1971 yılında bu oranlar Erkeklerde % 47 ,kadınlarda ise %12 gibi bir oranda idi.Bu gün ise bu yaş gurubunun haftada en az bir defa aktiv seks yaşadığı tesbit edilmişdir.
Eğer 30 sene geriye dönüldügü zaman bu oranın % yüzde 10 ların çok altında olduğuydu.
Yapılan araştırmalar bir noktayı da açığa kavuşturmuş bu yaş gurubunun genç jenerasyon guruplarına karşın seksi bir görev olarak görmedikleridir.Erkeklerde % 70,kadınlarda ise % 60 olarak devam ettirdikleri seks yaşamlarından memnun oldukları görülmüşdür.Araştırmalar kadınlarda % 83 nisbetinde Orgazmus olduklarıda görülmüşdür.
Erkeklerde cinsel ilişkiler geçmiş senelere nazaran teknik yöndeki problemleri büyük ölcüde azalmışdır.Eskiden yaşlılık sendromunun getirdiği pasif yaklaşım değişime uğramiş,böylelikle seksüel yaklaşımda büyük rol oynamıştir.Eskiden kadınlar " % 5 lik" bu gibi yaklaşımlara red cevabı veriyorlardı.O yaşlarda artık seks yönü ile bir ortaklık kurmak istememeleri görülmüşdü.
Geçen zaman içersinde bu pasif seks yaşam tarzı değişime uğramış.Bu gün 70 yaş gurubunun % 90 kadar bir oranda aktiv seks gurubu içersinde olduğu gözlenmişdir.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: