Çarşamba, Ağustos 01, 2007

MAZOT ve VÜCUDUMUZDAKİ YAĞLAR


Damar tıkanıklığına neden olan, yaşamımızdaki ikili :
Mazot ve yağ ;
Yapılan araştırmalar neticesinde Mazotlu araçların ekzozundan çıkan kurum vücudumuzdaki yağ ile birleşiminde damarlarımızın iltihaplanması,tıkanmasına yol açmaktadır.
Bu riziko kalp hastalarında çok büyük tehlikeli boyutlara ulaşdiği tesbit edlmiştir.
Tıp adamlarının Kloesterin veya Mazot kurumlarının tek başına vermiş olduğu zarar her ikisinin birleşimi ile tek olarak vereceği zararın çok, çok daha üstünde olduğunu söylemektedirler.
Kaliforniya da Los Angeles (UCLA) Ünüversitesi de yapmış olduğu testler neticesinde
bu durumu doğrulamıştır.
Araştırmacılar yapmış oldukları kan testlerinde Genlerin derhal aktiv duruma geçmeleri ile bu iki elementin çok tehlikeli bir şekilde kan damarlarında iltihaplanmaya yol açtığı görülmüşdür.
Hava kirliliğinin solunum yolu ile açtığı zararların gittikçe fazlalaştığını buna karşı çok acil önlemler alınması gerektiğini söylemektedirler.Bilim adamları her iki madde üzerinde yoğunlaşarak Mazot kurumları ve Yağ asitlerinin LDL-kolestrin oluşturduğunu söylemektedir.Her ikisinin hücre ve gevebeler üzerinde zarar verdiğini kanaatine varmışlardır.Bu durum damarlarımıza büyük bir oranda zarar vermektedir.
Özetlememiz gerektiği zaman Mazot kurumları ve yağlar ile birleşimi kalp sektelerini
ateşlemektedir.Kolesterin birkimine,hücrelerin zedelenmesine,burun ve solunum,ak ciğerlerimizde tehlikeli bir yoğunlukda zarar verdiği.Kalp tıkanıklığı ve krizlere neden olduğu tesbit edilmişdir.
Bu gün Tıp raporlarında belirtilen bu durum karşısında bazı gelişmiş ülkeler, bazı normlar getirmiş olup bu partikillerin havaya yayılmasını önliyebilmek için önümüzde ki seneler içersinde filitre zorunluluğu getirmekte "şu anda kullanilan flitre dışında" balon bölgelere bu yıl
içersinde filitre normlarının son ölcümlere uymıyan vasıtaların girmesini yasaklamaktadır.
Bilim adamlarının en büyük yardımcılarından bir taneside arılardır.Yapılan araştırmalar hava alanları civarına yerleştirilen kovanlar sayesinde alınan bal örnekleri ile kerozinin hava kirliğine neden olan miktarın net olarak tesbit edilebilmesini saglamaktadir.Bu kirliliğin polenler vasıtası ile yayılma durumuda göz önüne alınacak olursa boyutların ne kadar tehlikeli bir durum yaratabileceği konumda yoğun çalışma içersindedirler.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: