Cuma, Ağustos 03, 2007

BİR KAÇ FİNCAN KAHVE !!!



Japon Sağlık Bakanlığı gittikçe artmak da olan Barsak Kanserine karşı alınacak tedbirleri artırmışdır. Bilim adamlarının çalışmaları, bir kaç fincan içilen kahvenin rizokoyu azalttığını tesbit etmişlerdir.
Kahvenin aynı zamanda Kolosterini düşürdüğü ve Safra asidinide ayarladığı yapılan araştırmalar neticesinde tesbit edilmişdir.
Kadınların günde bir kaç fincan kahve içmeleri onları Barsak Kanserinden koruduğu, buna karşı erkeklerde bu durumun görülmediği tesbit edilmişdir.
Bunu da erkeklerin sigara ve alkolü kadınlara nazaran çok daha fazla kullandıkları.Nikotin ve alkolün,koffeinin yapmış olduğu koruma faktörünü yok ettiğini tesbit etmişlerdir.
Bilim adamları yapmış olduğu bu çalışmalarda kahvenin kadınlar üzerindeki yapılan testlerde % 56 olarak bu rizikoyu ortadan kaldırdığı görülmüşdür.Bu çalışmalar da Tokyo'da halka açıklanmışdır.
Bu gün kahvenin ilaç gibi görülmesi ne kadar doğrudur ?
Aynı zamanda koffeinin adale yorgunluklarına ve deri kanserine de iyi geldiği söylenmektedir. Yoksa Küba'lıların söylediği gibi seks ve puronun sağlıkla bağlaştırılması gibi bir rivayetmidir...
Araştırmacılar uzun çalışma neticesinde 96,000 kişi üzerinde yapmış oldukları test neticesinde yalnız 40 ile 69 yaş arası 726 erkeğin buna karşı 437 kadının Barsak Kanserine yakalandığını söylemektedirler.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: