Salı, Ağustos 07, 2007

Daha ne çılgınlar göreceğiz !!!


Amerika'da seçim mücadelesi başladı.
Cumhuriyetçi partisinden aday Tom Tancredo tv.de yapmış olduğu konuşmada.Amerika'ya karşı yapılacak teröre misilleme olarak İslam dünyasının kutsal şehirlerinden Mekke ve Medine'nin bombalanması gerektiğini söyledi.
Amerikan dış işleri bakanlığı bu açıklama karşısında derhal karşı kritikde bulundu.
Tom Tancredo'nun yapmış olduğu bu açıklamayı bu günki Amerikan hükümeti şiddetle kınadı.Dış işleri sözcüsü McCormack Washington.
Bu açıklamanın ardından diğer Cumhuriyetçi adaylar Tom Tancredo'ya mesafe koydular.
Adaylardan Tommy Thompson böyle bir bonbandırman teröre karşı önliyeci bir çare olmakdan ileri, dünyada yaşıyan 1 milyarın üstündeki müslümanları Amerika ile karşı karşıya getirir dedi.
Amerika'daki en büyük islam birliği bu gibi açıklamalar karşısında Tom Tancredo'nun sözlerinden dolayı özür dilemesini istedi.Bu gibi açıklamaların fanatiklerin ekmeğine yağ sürecektir dedi.
Tancredo kimdir : Kolorado eyaleti meclisinde bir vekildir. 61 yaşında olup kendisi anti terör ve kaçak olarak Amerika'da yaşamaya çalışanlarla mücadelede aktiv çalışmaları ile tanınmaktadır. DPA.
Bu gün Amerika'nin Orta doğu da çıkmazı.Kafasında yarattığı yeni haritalarla daha ne kadar terör örgütleri yaratacakdır.
Atılan her yanlış adım, söylenen her yanlış söz terörü dahada çok körükliyeceği ap açıktır.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: