Çarşamba, Nisan 11, 2007

BU DA BIZDEKI SISTEM.


Mehmet Yılmaz ne yazmıştı ?
"Açıklamayı Ankara Emniyet Müdürlüğü Özel Kalemi'nden ve Basın Bürosu'ndan temin edemedim. Müdür Bey yerinde olmadığından izin almadan kimse açıklamayı bana gönderemedi. Basın Bürosu'ndaki bir görevlinin yardımcıma söylediğine göre, bürodaki faks şehirlerarası gönderilerde kullanılamıyormuş! Bu durum kamu kuruluşlarımızın, kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda ciddi bir eğitime ihtiyaç duyduklarını gösteriyor."
***
Suçlu :Polis memuresi Canan Usta.
Görev yeri :Ankara Emniyet Müdürlüğü Başın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü.
Suçu : Hürriyet Yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın istediği bir faksı çekmemek.
Aldığı ceza : Görev yeri değiştırıldı. 'Sürgün' .
Konu : Polis memuresi Canan Usta, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından bir cinayete ilişkin hazırlanan başın bildirisini Ankara'daki bütün gazetelere faksladı. Hürriyet'te yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını belirten fakstan haberdar olan Mehmet Y. Yılmaz, yardımcısı aracılığıyla konuya ilişkin faksı istedi.
Polis memuresi Canan Usta da, telefon hatlarının şehirlerarasına kapalı olduğunu belirterek, faksı Ankara bürosuna geçtiklerini söyledi.Bu durumu da üst makamina iletti.
Köşe yazısı : Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden istediği faksı alamayan Yılmaz, durumu köşesine taşıdı.
Cözüm : Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da Personel Şube Müdürü'nü uyararak, ihmali olanlarını görev yerinin değiştirilmesi.
Ne öğrendik : Sistem harika çalışıyor.Hepimizi tebrik ederim.
Şahsi fikrim : Bundan sonra zora düstügüm de polis polis diye yardım istemiyeceğim.Nedeni o polis den yardım istemeye utanırım.
Haberi Sabah gazetesinde okudum.

Saygılar.

Hiç yorum yok: