Cuma, Nisan 13, 2007

O KÜRSÜDEN...


Dün beklenen basın toplantısı yapıldı.Bu toplantı hepimizin merakla beklediği bir toplantı idi.Basın kendi tarzı ile hazırlanmış.Sokak da ki insan merakla duymak istediği sözleri beklemekteydi.Radyolar, internetler Tv.kanalları ile içerikliği takip edildi.
Konuşan kimdi !.
Şöyle özetliyebiliriz.Bu Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün en değer verdiği bir kurumun
bu günkü başkanı idi.
O kurum bizlerin hayatında ki en önem taşıyan bir parçasıdır.Onu tanırız,hepimiz o kurumun parçası olmuşuzdur.O kuruma fiilen hizmet etmiş;o kuruma evlat yetiştirerek manen içinde olmuşuzdur.
Dün ekranlar da ne gördüm!.
Dimdik ayakta sakin ne dediğini bilen.Ünüforması içinde Atatürk ilkelerini, içinde yaşatan bir komutan; çıktı ve günümüzle ilgili merak edilen her konuyu bizlere özetledi.Her gün içimizden kopan şehit insanlarımız dan tutunda.Ordunun tek bir komutla bu yarayı kazıyıp atabileceği konumda hazır olduklarına kadar.Basın sordu o da mevkisinin sınırları içinde kalarak cevabını verdi.
Merak edilen bir konu vardı o da Cumhurbaşkanlığı konusu idi.İşte tam o sırada ekranda iki komutan belirlendi.Biri asker diğeri ise sivildi.
Asker olanı o kurumun başkanı olarak söyle dedi :
Cumhurun başı olacak kişi.Bizim komutanımızdır.
Aynı anda bizlerin görmek istediğimiz kişi, biz siviller gibi sözüne söyle devam etti: Cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil özde sahip olan bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilecek olmasını umut ediyoruz,Cumhurbaşkanı Atatürk ilkelerini Sözde değil Özünde benimsemiş ve yaşamına katmış olmalı.
Esasında o sözler bir askere ait değil bizlerin özliyerek içimizde haykırdığımız sözlerdi.O anda o kürsüde komutan değil bizler vardık.
Saygılarla.

2 yorum:

zeyno dedi ki...

Kesinlikle biz vardk Erdil Baba, ne kadar güzel biçimde ifade edildi......Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az....

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne me katiliyorum.