Pazartesi, Nisan 02, 2007

YEMEK TARIFI...

Sevgili dostlarım başlığa bakıp da benim burada sizlere bir yemek tarifi vereceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz; o sayfalar o işin uzmanlarına bırakılmıştır.Bana kalan kısmı ise onları zevkle okumaktır.Biraz sonra yazacaklarım sohbet niteliği taşıyacağın dan şimdiden sabırlarınız için teşekkür ederim.2002 senesi ile 2007 senesi arasındaki beslenme ile ilgili yazılmış bazı yazıları okudum o yazıların içinde ki cümleleri aktarmak istiyorum.Çevirmem olmadığım için cümlelerde anlam kargaşasın dan dolayı benim kusuruma bakmazsınız.
Malesef bu yemek bloglarımız da ki tarifleri ilerde ki 50 sene içersinde pek göremiyeceğiz.Tabii ki o sayfalar olacak ama tariflerin yerini kimyevi formüllere bırakacaktir.Gülmeyin eğer başarı ile Küresel Isınmayı bu durumda muhafaza edebilirsek bunlar birer gerçek olarak önümüze gelecektir.

Bir avuç FIRMA artık soframıza gelecek yemeğin kararını verenler mi olacak ?

Yemek kültürünü kabaca ikiye ayırabiliriz.

Tad 'ın paralelinde olan beslenme.
Karın doyurmak için yediğimiz yemek.
Bu durum uzmanlar arasın da büyük tartışmalar için de geçtiği , incelendiği halde, son durak bizler olmamıza rağmen, bizlerin fikirleri hiç bir zaman göz önüne alınmamaktadır.
Kişi olarak sağlıklı beslenme büyük harflerle yazılmakta.Diğer konumlar bilinç altından bizlere işlenmektedir.

Bu durum da bir ülkede gözle görünmese bile iki ayrı toplum yaratılmakta; üst tabaka kaliteli gidalari tüketirken, alt tabaka ucuz ve ana özelliğini kaybetmis bir gida tüketimine gidecektir.
Acı tarafı her iki toplum farkında olmadan aynı ülkenin insanları olacaklardır.
Yarın ne yiyeceğiz ? Neden ? Laboratuarlar ! Tarlayı kendi kontrolü altına almislardır.
Bu günün yetişen kimyagerleri yarının ahçi ve gıda uzmanları olarak karşımıza geleceklerdir.
Başlığımızı tam olarak atmaya kalkacak olursak.

Yarının insanı, uzun ömürlü,sağlıklı, akıllı ve genç kalacaktır.

Son zamanlarda bu gibi söylevler arada bir kulağınıza veya okuduğunuz yazılarda çok geçtiğinin farkındasınızdır.
Bir avuç FIRMA bu konu da sizler için gece gündüz çalışarak.Bizlerin sağlıklı beslenmemiz üzerine yön vermekte olacaklardır.
Onun için, Yemek sayfası olan kardeşlerim çok çok tarifler yazın ki ilerdeki günlerde arşivler de kaybolanların bir kısmı okunabilsin.

Saygılarla.

Hiç yorum yok: