Cumartesi, Haziran 21, 2008

BAZI KARELER !!!



ERDIL


Bitmiyen dakikalar.

Son düdük, sokaklar mutluluk sesi ile inliyor.

Avrupa'da yaşıyan Türklerin bu anları kutlaması bir başka oluyor.Korna sesleri,Türkiye,Türkiye diye gecenin sessizliğini bozan o muhteşem anlar.
Teşekkürler o mutluluğu bizlere yaşatan kardeşlerimiz.

Teşekkürler birbirine bu denli kenetlenen insanlar,

teşekkürler bu sevinci kalbinde yaşıyan sevgi seli olup akan insanlar.


Bu turnuvada sadece galibiyet dışında futbol severler bir şeyi daha hatırladılar.

Maçlar hakemin son düdügü ile neticelenir.


Onlar sadece sahada mücadele etmediler,karşılarında uzman olduklarını idda edenlerlede savaş verdiler.Şu anda inzivaya çekilen bu kişiler.Yeri geldiği zaman bizler görevimizi yapıyoruz,biz yazmasaydık,demeseydik buralara gelinemezdi teranesi ile karşımıza çıkacaklar.


Dün çoğumuzun gözünden kaçan bir kare daha vardı.Bu kare eğer Türkiye'de her hangi bir sıradan karşılaşmada yaşansaydı ne olurdu ?


Bu kareyi haber olarak yorumluyan gazeteden yaptığım alıntıyı aşağıda aynen veriyorum.


"Petric'in kullandığı ve Rüştü'nün çıkardığı atıştan sonra maçın İtalyan hakemi Roberto Rosetti'nin yaptığı hareket özellikle Türk seyircilerin gözünden kaçmadı.

Karşılaşma sırasında pozisyonlardaki takdirlerini çoğunlukla Hırvatlar lehine kullanan Rosetti, penaltı atışını kaçıran Petric'in yanına gitti ve bir Hırvat taraftarı gibi bu oyuncuyu teselli etti.

İtalyan hakemin dün akşam gösterdiği sarı kartlardan dolayı Emre Aşık, Tuncay Şanlı ve Arda yarı final maçında cezalı durumu düşmüştü."

Hakemlerinde son düdükten sonra, sıradan insan olduğunu kabul edemezmiyiz !!!
Onlarda bu şölenlerin bir parçası değillermidir ?
Galip gelen bir takımla veya malup olan takımın bir anlık bile olsa duygularını paylaşamazlarmı ?
Tıpkı maçın bitiş düdügü ile o anıyı perçinlemek için bir oyuncunun formasını alamazmı ?
Veya bir anda yıkılmış göz yaşlarına boğulmuş oyuncuya " üzülme bu sadece bir spor daha çok sevinçli anlar yaşıyacaksınız" diye teselli edemezmi.
Eğer bu kişileri bu gözle görmeğe başladığımız zaman, ayyıldızlı kokartları böyle futbol şölenlerinde tekrar görmeye başlıyacağımızın kanısındayım.

Saygılarla.

Hiç yorum yok: