Pazartesi, Haziran 16, 2008

O TÜNELDE 90 DAKİKA.


Dün akşam nefesler tutuldu.
90 dakika heyecan tünelinde koşuldu.Zaman zaman ayağımız kaydı;zaman zamanda ses duvarı aşıldı.Islak, yorgun ama başı dik bir 90 dakika daha yaşadık.Bu da sporun güzelliğinin örneği idi.
Spor diyorum.Onun içinde kazanmak kadar kaybetmeninde olacağı heyecan dolu dakikalar.
Futbol dünyasıda onun bir parçası.İster dost olsun ister ise kırgın.İster beyaz,siyah,şarısın,isterse inançları değişik olsun.Hepsini bir araya getirir.Yanyana oturturur.Renk cünbüsü içinde bu tünele sokar.Çığlıklar atılır,gözlerden yaşlar akar.Valizler toplanır bir başka bahara diye.Belkide o heyacan, bir başka 90 dakikaya bırakılır.O; sporun dalı Futboldur.
Onu, o yapan emektarları vardır.Kimisi sahnenin önünde kimisi ise arkasındadır.Bizlere kalan o şöleni yaşamakdır.En güzelide o şölende görev alan kişileri ayakta alkışlamaktır.
Bu gün gazetelere bir göz attığım zaman neler yazılmış neler...
Alkışı gürültüye çevirmiş yazılar.Övgü adı altında yazılan yazıların altında parantez içinde onlarca, yüzlerce ammalar.Yazıların altında ki yorumları okurken.Sanki maçı sadece yorum için seyreden kişisel yorumlar daha neler neler.
Spor programında yorumcu bu yazıyı yazarken söyle diyordu.Haydi çocuklar bu akşam Türkler gibi sokaklara dökülüp onlar gibi bu zaferimizi kutluyalım."Alman spor kanalında"
O anda duraklayıp şu satırları yazmak istedim.Sayın Spor yazarları,o yazılara yorum bırakanlar.
Bırakın ammaları, sizde Türkler gibi sokaklara dökülüp, o zaferi kutlayalım.
Tıpkı bir zamanlar Dünya birinciliğini kaçırıpda, üçüncü olduğumuz zaman, o takımın antörenörün takım elbisesinde kalmıylım.
Şu anda o gurubun içindeyiz ve hala devam ediyoruz.
Her 90 dakikanın tadını yaşıyalım.
Kaybetsek bile genede kazançlı olduğumuzu unutmıyalım.Dört veya beş sene sonra aynı heyecanı yaşamıyacakmıyız.
Bırakalım sporun dalı olan bu futbolu bu günlerde dolu dolu yaşıyalım.Emin olun bir ülke kupayı kaldırıp evine götürecek, bizlerde onları alkışlıyacağız.Eğer orada isek ,onlar bu ülke olma çabası verirken, bizlerde onların destekçesi olalım.
Dedimya bu bir spor, kazanmakda var kaybetmekde.O zevki ancak kavrıyabildiğimiz zaman yaşıyabiliriz.
Takımıma bundan sonraki mücadelelerinde iyi şanslar diliyorum.Benim için sizler bir bütünsünüz.Kazansanızda kaybetsenizde herşeyden önce benim takımımsınız.
Sağ olun var olun.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: