Salı, Haziran 17, 2008

GÖZLERIME BAKARAK CEVAP VER...


Jandarma ekiplerinin incelemesinde, öğle saatlerinde karaya vuran balığın, kuyruğuna naylon ipe bağlı 2 parke taşı sarıldığı ve karın bölgesinden kuyruğuna kadar sert bir cisimle yarıldığı tespit edildi.


Datça Kaymakamlığı yetkilileri, ilçe çevre ile tarım müdürlüğü ekiplerinin balığı incelediğini, ilk bulgulara göre, yunus balığının, balıkçı ağlarına takılarak ölmüş olabileceğini ifade etti.


Parke taşlarının balıkçı ağlarında ağırlık olarak kullanıldığını belirten yetkililer şunları söyledi:


'Yunus balığı balıkçı ağlarına takılmış olabilir. Ağlarda ağırlık olarak kullanılan parke taşları yunus balığının kuyruğuna sarılmış. Kuyruk bölgesinde kesikler oluşmuş. Ağlar ya da taşlar, balığın karın bölgesini de yarmış. Veterinerlerin raporunu hazırlamasının ardından balığın ölüm nedenini açıklayacağız.''



İncelemelerin ardandan balık, sahilin yakınlarına gömüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatan güvenlik güçleri, bölgedeki turistlerin ifadesine başvurdu.Haberler.

Beni bir kere katlettiniz bu ifadelerle ikinci defa katletmiyin.
Saygılarla.

2 yorum:

reality dedi ki...

Sevgili Erdil,

Kara cahillerden ve insafsızlardan
nasibini alan hayvanlara çok üzülüyorum.Eskiden yazdığınız bir
yazıda da;yanılmıyorsam,Anadolu'da
öldürülen bir zavallı panterden veya parstan bahsetmiştiniz.Sırf bunu incelemek için ,yerinde araştırmalar yapmıştınızı detaylı
anlatmıştınız.

Sevgiler,

ERDIL dedi ki...

Sevgili sunny kardesim.Beni üzen her seyi hala carptirmaya calismamizdir.Gercek esasinda sudur:
Aglarina takilan bu can, avlarinin azalmasina neden olan bir canavar gibi görülmüs.Karni yarilarak icindeki bir kac balikda geri alinmis.Kuyruguna taslari bagliyarak ayibi derinliklere gömülmeye calisilmisdir.
Unuttuklari tek sey o yasam sahasinin onlara ait oldugu dengelerin saglandigi bir alan oldugudur.Beni üzen sey elimizden geldigi kadar her firsatda dengeleri bozmakda yarisdigimizdir.
Bir gercekde bunu yaparken yasama saygi bile göstermemizdir.
Sevgilerle.