Çarşamba, Eylül 19, 2007

ARILAR / VIDEO OYUNLARI...





Bal arılarının en büyük düşmanlarından bir taneside .Kendi cinslerinden bir tür, eşek arılarıdır.Onlar kovanlarına saldırır ballarını çalarlar.
Yapılan son araştırmalarda bal arılarının bu düşmanlarına karşı yeni bir metod geliştirdiklerini gözlemlediler.
Kovanları için tehlike yaratacağını fark ettikleri zaman hemen aralarına alarak.Nefes alacağı bölgesini bloke ederek boğularak ölmesini sağlamaktadırlar.
Bu gün arı yetiştiricelerin korkulu rüyasi olan eşek arılarının tehlikeli bir virüs taşıdığıda bilinen bir gerçekdir.
Bal arılarının yakınına yaklaşan eşek arılarını kovanlarının içine girmesini bile sağladığı görülmüşdür.Bir yumak gibi etrafını sararak kendilerini sokmasınıda önlemektedir.
Bu arada sıcaklıkları 44 dereceye kadarda yükselmektedir.Ne yazıkki eşek arıları 51 derece sıcaklığa kadar dayanabilmektedir.
Bu durum karşısında bal arıları bu metodu geliştirmişler.Düsmanlarının nefes borusunun bulunduğu bölüme vermiş olduğu sıcak hava ile içerdeki havanın yüzde 87 gibi bir bölümünün hava sürkülasyonu netçesinde dışarı çıkmasına sağlıyarak 1 saat içersinde onun boğularak ölmesini sağladığını tesbit etmişler.
Bu gün sizlerle biraz hayvanlar dünyasındaki yeniliklerden bahs etmek istedim.

Çocuklarımızı teknoloji dünyasında bekliyen tehlikelerden bir taneside.Video; şiddet gösteren oyunlar.
Onların beyin hareketlerinin kısıtlanmasına yol açtığı görülmektedir.
Bu gibi oyunların real düşüncelerini,sağlıklı olarak düşünme ve kontrollerini bloke ettiği görülmüşdür.
Bu gün spor aktivitetlerine yardımcı olaması için oyunlar hatta Alzheimer hastalarının bu gibi zarasız oyunlarla tedavi yönüne gidildiğide bir başka kanıt olarak gösterilmektedir.Indiana Ünüversitesinde bir gurup bilim adamı 44 çocuk arasında yapmış olduğu testlerde."Yaşları 13 ila 17 arası".Yarım saat kadar çocuklara normal şiddet içermiyen oyun oynatmışlar.Diğer guruba ise oyundaki şiddet gösteren bir liderin hareketlerini göstermişlerdir.Alınan netice bayağı korkutucu olduğu görülmüşdür.Birince gurup düsünce ve kontrolleri kendi normları çersinde olduğuna karşılık diğer grubun beyninde hareket ve ve düsüncelerin bloke edildiği
tesbit edilmişdir.Böyle oyunların çocuklarımız için ne gibi bir tehlike taşıdığı ap açıktır.Birde böyle oyunların devamlı olarak birikimleriinin açabileceği zararlar ilerde düzeltilmesi çok zor olacak neorolojik rahatsızlıklar olarak karşımıza çıkacaktir.
Bu gün anne ve babaların teknoloji dünyasında bu gibi oyunlardan çocuklarımızı korumamız gerekmektedir.
Saygılar.

Hiç yorum yok: