Salı, Eylül 25, 2007

GENTEKNIK !!!


Yapılan testlerde ortaya çıkan veriler biraz şaşırtıcı oluyor.
Genteknik bügün bebe mamüllerinde de görülmeye başladı.
Yapılan testler neticesinde har gıda maddesinin 3 de 2 sinde genteknik izlerine rastlanmaktadır.
Hatta bu izler bio olarak adlandırdığımız ürünlerde bile görülmektedir.
Gensoya da olduğu gibi.
Sütün yedeği olarak görünen soyada olduğu gibi.
Bebe gıda maddelerinde bu durum İnek sütü alerjisine yol açmaktadır.Toz mamüllerinde ve sporcuların kullandıkları maddelerde soya'nin kullanılması ile genteknik bu maddelere karışmış olmaktadır.
Bu gün 0,9 olarak sınırlanması karşısında Soya kanalı ile her gıda maddesine karışmaktadır.Bu durum karşısında bio maddeleride nasiplerini almaktadır.
Bu gün Exo çalışmaları yapan bir institüt 33 çeşitli gıda maddesinde soya kanalı ile her aynı üründen 3 tanesinin genteknikle değişikliğe uğradığı tesbit edilmişdir.
Bebe gıdaları :
Toz gıdalarında testi kötü geçmişlerdir.Humana (SL Sütten arınmış özel gıda) ve Milupa (SOM sütten arınmış gıda) özellikle çocuklarda süt alerjisi yapmaktadır.
Her paketde 0,1 ila 0,2 arasında genteknik ile değişime uğrayan maddeler görülmüşdür.
Diyet ürünlerinden "MegaSlim vanilya tadında olan Soya/Süt/Bal" genteknik izleri görülmüşdür.Sporcuların kullandığı "Multan Enerji Soya-Eiweis plus L Carnitin" veya Wieder Soy 80 + Proteyin vanilya Flavour"
Bio gıdalarında biraz olsun yapılan testler yüz güldürücü olmuşdur.Yapılan 19 gıda maddesinde 9 tanesinde genteknik bulunmamıştır.
Genteknik deki itimatsızlık :
Bir çok tarım yetiştiricisi genteknik içeren ürün yetiştirmektedir.
Bu durum karşısında tüketici seçim yapma olanağı gittikçe daralmaktadır.Gittikçede genteknik yoluyla değişime uğratan maddeleri kullanımı artmaktadır.
Genteknikle üretilen alanlarla üretilmiyenler arasındaki mesafelerin tutulabilmesi olanaksız olma yolundadır.
Peki genteknik ile üretilen gıda maddelerinin bizler üzerindeki negatif etkileri neler olduğu görülmektedir;
bilim adamları bu konuda tam bir açıklama yapamamaktadırlar.
Yalnız bilinen nokta ise bu gibi gıda maddeleri bir çok alerji rahatsızlıklarına neden olduğu;antibiotikresistenzinin artışına cünki bir çok yetiştirilen bitkilerin
antibiotikaresistenz Gene ile çalışılmaktadır.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: