Cumartesi, Eylül 22, 2007

DOKTORLAR...



Doktorlar ; o beyaz önlüklü sevimli insanlar.Hepimiz hayatımız boyunca onlarla birlikte olmuşuzdur.Zaman olmuş kimseye bile anlatamadığımız dertlerimizi onlarla paylaşmışızdır.Bizlere şifa dağıtmaya çalışan sevimli insanlar.
Peki ya onlar hasta olurlarsa yada onların bir dertleri olursa ne yapıyorlar.Aşağıdaki yazı acı ama bazı hakikatleri anlatıyor bizlere.
Bu istatislikler gözlemler Mavi Dünyamızın bir ülkesinde yaşıyan o beyaz gömleklileri anlatıyor :
Neden Doktorlar doktara gitmekden çekinirler ?
Hastalarına nasıl bir yaşam süreceklerini anlatırlar.Sigara içmiyeceksiniz,spor yapacaksınız,aldığınız besin maddelerine dikkat edeceksiniz.
Ne yazık ki yukarda tavsiyede bulundukları şeyleri kendilerine uygulamazlar.Her 5 doktordan bir tanesi sigara içer.Hastalandıkları zaman son dakikaya kadar beklerler ,doktora gitmezler.
Yapılan araştırmalar gösteriyorkı % 20 si sigara içmektedir.Hatta okul yıllarında bu rakkamlar her 3 kişide bir kişiyi işaret etmektedir.ABD'de %3 İngilterede ise %10 lardadır.Yapılan araştırmalar gösteriyorki ev doktorlarının çoğu fazla kilo gibi bir problemle karşı karşıyadır.Yüzdelerle ifade etmeye kalkarsak alumuit "hazir yemek" le beslenme yüzünde % 38 lere ulaşmaktadır.
Hastalarına yaptıkları Diyet programlarını kendilerine uygulama yönüne gittikleri zaman çoğunluğun yarı yolda bıraktıkları gözlenmiştir.
Bir diğer konum ise yapılan testler neticesinde doktorlar arasında asabı rahatsızlıklar,bağımlılık,ruhi bozukluğun çoğunlukda olduğu görülmektedir.Her üçde bir doktorun tedavi için gittiği doktor tarafından yanlış tedavi edildiği kanısında olduğu görülmüşdür.
Doktorlarımızın çoğu kendi sıhhatleri ile pek ilgilenmediği görülmektedir.Yarısı spor yapmamaktadır.% 18 kadarı iki haftada bir zoraki spor yaptıkları.Spor doktorlarını ziyaret ettikleri de parmakla sayılacak kadar azdır.
Bu durum karşısında yavaş yavaş örnek olma vasıflarını kaybetmektedirler.Bu durum onları ruhi bozukluklara sokmaktadır.
Yapılan araştırmalar göstermektedirki diğer meslek gurupları arasında intahar vakaları doktorlarda % 3,4 daha fazladır.Bayan doktorlar arasında bu 5,7 lere ulaşmaktadır.
Bu gibi ruhi bozuklukları için yardım almadıkları taktirde çok çabuk alkol bağımlısı veya daha ağar bağımlı olabilmektedirler.Buda diğer meslek gurupları arasında nerde ise ikiye katlanmaktadır.
Yapılan araştırmalar pisikolojik bozuklukların ana nedenlerinden bir taneside fazla çalışmaları ve maddi yönden pekde tatmin olamadıkları olarak görülmüşdür.
Şef doktorların dörtte biri yaşam tarzlarında memnun olmalarına rağmen.Asisten doktorlarda bu sadece % altılarda kalmaktadır.
Tesbitlerden bir taneside rahatsızlıkları esnasında diğer bir arkadaşına gitmektense ilaç ve kendi tesbitleri ile tedavi yolunu seçmeleridir.
Çoğu zamanda rahatsızlıkları ancak uzman doktorlar tarafından tedavi yolu ile olabileceğidir.
İşte böyle diyor X ülkesinin y doktorları için; tabiiki onlarada yardım edebilecek baş vurabilecekleri araştırma merkezleri bulunmaktadır.
Neden bir doktor diğer bir doktora gitmez !!!
Saygılarla.

Hiç yorum yok: