Cuma, Mayıs 18, 2007

AMERIKAN FIKRASI...


10 aylık bebeğe silah ruhsatı verildi
ABD’de bir silaha ulaşmanın ne kadar kolay olduğu bir kez daha bu kez acı bir tecrübeyle kanıtlandı. Chicago kentinde sadece 10 aylık bir bebeğe babasının başvurusu üzerine silah ruhsatı verilmesi tartışma yarattı.
ABD’nin Chicago kentinde 10 aylık Bubba Ludwig henüz yürüyemiyor, konuşamıyor ama silah ruhsatı var. Peki, 10 aylık bebek silah ruhsatına nasıl sahip oldu?
Olaylar şöyle gelişti. Bubba Ludwig’e büyükbabası 12 kalibre Beretta marka bir silah hediye etti. Bunun üzerine baba Howard David Ludwig, henüz bir yaşını doldurmamış olan bebeğine silah ruhsatı almak için başvuruda bulundu.
Baba Ludwig, postayla yaptığı başvuruya olumlu yanıt alacağından pekte umutlu değildi. Sadece 5 dolar ödenerek alınan ruhsattaki bilgiler de bir hayli dikkat çekici.
Ruhsatta silahın sahibinin kilosunun 9 ve boyunun 68 santim olduğu belirtiliyor. İmza bölümündeyse sadece bir karalama göze çarpıyor.
Yaşanan bu olayla birlikte ülkedeki silah taşıma ve satın almaya ilişkin yasalar yeniden tartışma konusu oldu. Ama güçlü silah lobisinin baskısı nedeniyle yasalar bir türlü ağırlaştırılamıyor.
Geçtiğimiz ay, Virginia Teknik Üniversitesi’nde okuyan 23 yaşındaki bir öğrenci edindiği silahlarla 32 kişiyi öldürmüş, daha sonra da intihar etmişti.Kaynak. NTV
Bakalım bu rekoru bizler nasıl kıracağız !...
Saygılarla.

Hiç yorum yok: