Salı, Mayıs 08, 2007

Cumhuriyet icin oy kullanin.


Almanya'da da Cumhuriyet Mitingi Yapıldı

Almanya'nın Duisburg kentinde ''Cumhuriyet Mitingi'' düzenlendi. mitinge çevre ülkelerden de çok sayıda katılımcı oldu.

Duisburg ve çevresindeki Türk derneklerin bir araya gelerek ''Cumhuriyet İnisiyatifi'' adıyla düzenlediği mitinge, Almanya dışında Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden de katılım oldu.

Duisburg belediye binası önündeki park alanında düzenlenen mitingde, ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' ve ''Tam bağımsız bir Türkiye istiyoruz'' şeklinde sloganlar atıldı.

Cumhuriyet Marşı'nın okunmasıyla başlayan mitingde konuşan ''Cumhuriyet İnisiyatifi'' sözcüsü Işık Aydın, Cumhuriyet'e sahip çıkılması gerektiğini belirterek, , ''Ülkemizin onuru bizlerin onuru. Yaşadığımız ülkelerde Cumhuriyet'e sahip çıkmak bizlerin de görevidir. Yurt dışında yaşayan 6 buçuk milyon insanın özgür iradesini sandığa yansıtamayan vatandaşlar göz ardı edilmemeli'' dedi.

Atatürkçü düşünce dernekleri adına, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Hasan Açıkkol da, ''Cumhuriyet'in tehlike altında olduğunu, Türkiye'de yapılan mitinglerin görmemezlikten gelindiğini'' söyledi.

Mitingde Yeliz, Selda Bağcan ve Hasan Yükselir de sahne aldılar.

Aktif Haberde yayinlanan bu yaziyi okuyan, Türkiye de yasiyan bir vatandasin yorumu :)

Almanya da da laiklik tehtidi mi var?
Hahahaahaha bu cumhuriyetçilerde gıkını çıkardılar işin iyice ha bi şey yaptınız tamam da halla halla. Ne yani almanyada da rejim tehlikeye mi girdi anlamadım ki dertleri ne orda yaşayanların adamların ülkesi ister faşist yönetir ülkesini ister krallıkla size ne haaaa yoksa onlar türkiyedeki cumhuriyete mi sahip çıkıyorlar ama onlara ne bundan onlar bu ülkenin bile vatandaşı değil çoğu para uğruna ülkesini terk eden bi topluluk çalışıp para kazansınlar onlar.
06.05.2007 07:28-ramazan hacıfazlıoğlu

Onun bir oy hakki var.
Benim ise yok.
O bir Cumhuriyetin nimetlerinden faydalanan onun kollari arasinda ki vatandas.
Bense para ugruna vatanini terk eden toplulugun bir bireyi.
Adam yerden göge hakli.Onun konusmaya hakki var cünki o bir oya sahip.
Bizlerin ise tek düsüncemiz para para para.
Saygilarla.

Hiç yorum yok: