Pazartesi, Mayıs 28, 2007

Iktidar ve bayraklar.


Sıcak havalarla beraber meydanlarda gittikçe ısınmaya başladı.Zaman görevini aksaksız yapıyor; belki de vazifesine en sadık element yaşamımız içinde.
Siyasetin kokuları, telaşı odalarımıza kadar ulaşti.Bir tarafta kararlılığımız, diğer tarafta da merakımız.
Sandıktan ne çıkacak ?
Kurmuş olduğumuz düzeni düşünüyoruz.Eğer bu düzenden biraz olsun memnunsak, geçmişle kıyasladığımız zaman, sandık başın da vereceğimiz karar daha da zorlaşıyor.
Bu günkü iktidar partisi koalisyon devrini teslim aldığı zaman politik anlaşmazlıkların içine girmeden iş başı yapmıştı.
Yapmış olduğu analizler içersinde hazırlanmış olan ekonomik paketlerini akıllıca kullandı.Bu da bazı seçmenin gözün de doğru bir seçim yaptığı kanaatini uyandırdı.
Yarım kalmış bir türlü icraata geçirelememiş yasalar tek başına iktidar olma rahatlığı ile yürürlüğe sokuldu.
Bu gün iktidar partisinin kendi bir çizgisi olduğu hepimiz için belliydi.
Onu tek parti haline getiren seçmen bunu da gayet iyi biliyordu.
Muhalefet başlarda yok sayılacak kadar bir politik içinde kalmış.İktidarın önünü açmıştı.
AB yolunda ilerlemeler,piyasaların biraz olsun canlılık kazanması.İktidara daha da
çizgisi içersinde adım atma cesaretini göstermeye başladı.
Kendine öz yumuşak hitabı kafalarda kalan kavgacı iktidarların imaçın önüne geçmişti.
Her iktidarın icraat süresin de bir yıpranma payı olurdu.Bunu iyi gören iktidarlar uzun süre bu koltuklarda kalabilmişlerdir.
Gelelim bu günlere oylarimiz için iki ay gibi bir süre kalmış durum da.Önümüz de ise bizleri bekliyen bir sürü işler.Devlet hangi iktidar olursa olsun kendi içersinde
tıkır tıkır işler. Zaten bu düzen içersinde hükümetler oluşur.Hükümetlerin gelip gitmesi de bu düzenin içersinde ki olumlu veya olumsuz vereceği kararlara bağlıdır.
Eğer bu durumlarda karasızlık içine düştükleri taktirde; halka dönerek onların istek ve doğrultularını gözlemek zorundadır.
Son olarak bu durum Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzünü göstermiştir.
Bu gün halk bayrağını eline almış sesini hangi parti iktidara gelirse gelsin çizgisini mmeydanlara inerek göstermiştir.
Bu mesaj yerine ulaşmıştır.
İktidar meydanlara yapmış olduğu icraatlarla inmiş.Muhalefet ise kendi içinde parçalanmalarla yok olmaya kadar giden tutumunu bir kenera bırakarak bütünleşme yönüne gitmiştir.
İktidar meydanlara çıktığı zaman kendi parti bayraklarını bir kenara bırakmış.Halkın ona göstermiş olduğu bayrağı ile mitinglerini yapmaya başlamıştır.
Bu da iki tarafı keskin bir bıçak gibidir.
Şu anda kafalarda dolaşan tek şey bu halkın iktidara yapmış olduğu mitingler de seni
dinliyoruz ama bayrağımız da elimizde sloganımıdır.Yoksa bu gün iktidarın sokağa dökülen halka verdiği bir cevapmıdır.
Bu durum iki ay sonra sandıktan çıkan sonuçlar belirliyecektir.
Söz artık halkın elindedir.
Saygılarla.

6 yorum:

zeyno dedi ki...

İktidar kendine çok güveniyor görünse de korktu, kesinlikle korktu...
Dilerim ülkem için en iyisi olur.halk ne istediğini anlatmıştır zaten tüm partiler, mesaj açıktı....

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne keske icinden gecenler hakikat olsa.Belki o eski günler gibi olmiyacaktir ama genede 1.nci parti olarak cikacaklar.
Bir kültür senliginde 200 binin üzerinde toplanirken sadece bu günleri ciddiye alan 10 bin kisi cikti.Berlin'de 100 üzerinde ki kurulustan sadece 20 ye yakini katildi.O sandikta ilk önce menfaatler düsünülecegi muhakkak.Görecegiz bakalim.
saygilarla.

Oya Kayacan dedi ki...

Tabii tabii, en ucuzundan (varoş) en pahalısına (basın&holding)satın alınan oylar yine başımızı yiyebilir. Mümkün olduğu kadar her yerde uyarıcı konuşmalar yapmak gerekli. Bu seçimlerde sloganım ,"sokaklarda p......k dayağı yiyeceğime evde oturur baba dayağı yerim."

CHP baba ocağımdır. Ayrıca arına namusuna güvendiğim, haklarında çalma çırpma davaları olmayan, hacıya hocaya minarelere dokunulmazlıklara sığınmayan adamlar oy almalı, tabii ki.

ERDIL dedi ki...

Sn.Oya kardesim zaman o kadar cabuk akiyor ki ona yetisebilmek icin hangi araci kullanmak gerekiyor bilemiyorum.Degismiyen tek sey yasadigimiz hakikatler.
Eger onlari iyi bir analiz yapabilirsek.Yasayacagimiz ortami kendimiz yaratabiliriz.Kisilerin dogrulari hep öne cikmistir.Eger tek baslarina yasamak zorunda kalirlarsa. Toplum olarak yasiyorsak en ufak noktalari bile binlerce düsünüp karar vermenin firsati.
Saygilarla.

Dut agaci dedi ki...

Kimseyi incitmeden ifade ettiginiz görüslerinize saygi duyuyorum.

ERDIL dedi ki...

Rabia kardesim istedigimiz de bu degilmi karsi karsiya dalasmaktansa el ele cözülmesini bekliyen o kadar sey varki; o bir gemidir. Filikasi bile yok.Azgin dalgalarla bogusan o gemide bizleriz.
Saygilar.
Kardasin gene laf atti bize !..