Perşembe, Mayıs 01, 2008

1 MAYIS

Bu gün 1 Mayıs Bahar Bayramı/İşçi Bayramı.Günlerdir bu gün konuşuldu.İşçi gurupları bu bayramı Taksim'de kutlamak için direndiler.Hükümet ise sakıncalı bularak yasakladı.Karşılıklı inatlaşmalar. Neticede kutlama karşılıklı çatışmalara neden oldu.Kimse bu durumdan kazançlı çıkamadı.Başka bir cözüm bulunamazmıydı.Tabiiki evet; sendikalar gösterilen yerde senbolik olarak Taksim meydanını kartondan da olsa yaparak hükümete de istenilen sinyali veremezmiydi. İnternet sayfalarına baktığım zaman Polisin nasıl şiddet gösterdine dair resimler videolar dolu. Vatandaşa acımacızca nasıl saldırıldığı gösteriliyor.
Bu duruma başka açıdan bakalım.Yasaklanan bir yürüyüş ve mekanlar bir hafta evvelinden belliydi.O zaman orada bulunma kardeşim.Bulunduğun taktirde her türlü rizikoyu göze almışsındır.Böyle olacağı zaten belliydi bunun belirgin işareti bazı kameranların daha evvelden tedarik ettikleri gaz maskelerinden belli olmuyormu. Kaybeden sendikalar olmuşdur.Bir inat yüzüne 1 Mayıs'ı kutlayamamışlardır.
Burası İstanbul'du.
Gelelim benim yaşadığım şehre; Berlin burada da aynen kaos yaşanacaktır eğer orada bulunduğum taktirde her türlü rizikoyu göze almam gerekir.Bu sefer 1 Mayıs Babalar gününe rast geldi.Bu da demektir ki alkol sınırı akşam saatlerine doğru, doruk noktasına ulaşacakdır.Sadece bu günü karıştırmaya, sağa sola zarar vermek için başka şehirlerden bile gelen gruplar artmaya başlıyacaktır.İsterseniz size arşivden geçen sene yaşananları seyrettireyim.
Burası da Berlin'di

Saygılar.

2 yorum:

etki alanı dedi ki...

Erdil Bey,
Bir gün önce sakin dolaştığım Şişli ana caddedeki olayları görünce yabancı bir yer gibi algıladım...Ne kadar acı...yarattıkları tablo utanç verici...Yabancılaştım adeta...Ve ne kadar tutarsız bir davranış sergilediler...
Utandım!
Tavır almanında bir uslubu olmalı..Anladığımız,sadece şiddet.!
Yazıklar olsun!

Saygılarımla,
TüTü

ERDIL dedi ki...

Ilk defa Berlin'de sakin bir 1 Mayis yasadik.Yoksa burada da ayni seyler yasaniyordu.Tek fark kutlamalar yasaklanmiyor.
Eger aksam seyrettigimiz gibi sehir
abluka altina alinsaydi muhakkak sorumlu kisiler kendilerine baska meslek aramak zorunda kalirlardi.
Insallah daha iyi günleri torunlarimiz yasarlar.
Saygilarla.