Salı, Mayıs 06, 2008

AYNALAR AYNALAR !!!






Aynalar,aynalar beşerin en aptalı benmiyim !!!





AKP'nin savunması belli oldu...
Yine iddianamenin girişinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsediliyor ve onun gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine doğru kararlılıkla yürüyen Türkiye'nin, "AKP yönetiminde yürüyen Türkiye'nin laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiğini ileri sürmek bir çelişkidir" deniliyor ve dayatmacı, dışlayıcı ayrıştırıcı bir siyasi anlayışa karşı bir hukuk devleti olan cumhuriyetin değer ve niteliklerini birleştirici olarak siyasi rekabetin üstünde tutan Ak Partinin cumhuriyetin niteliklerine karşı olduğunu göstermek ciddi bir paradoksu yansıtıyor"
İddianame de ayrıca "Cumhuriyeti demokrasiyi ve insan haklarını, laikliği ve hukukun üstünlüğü gibi değerleri koruyup geliştirmeye çalışan bir siyasi partinin demokrasiye aykırı bir siyasi projesinin olduğunu iddia etmek anlaşılabilir bir durum değildir" deniliyor.




İsmailağa cemaatinin yerleştiği Çavuşbaşı’nın AKP’li Belediye Başkanı Hanefi Dilmaç ise halkın büyük çoğunluğunun muhafakazar olması nedeniyle bu bölgenin seçildiğini söyledi. Dilmaç “Ustaosmanoğlu ve cemaati buraya ilk geldiğinde, halk benimsedi. Ancak ilerleyen yıllarda özellikle Fazilet Camii’ndeki cuma ve pazar günleri toplanan kalabalığın yolları kapatması, geçmek isteyen arabalara saldırılması insanların tepkisine yol açtı. Zabıta gönderip yolu açtırmak zorunda kaldık. Hatta güvenlik şeritleri çektirip, yolu kapatmalarını önledim” dedi.
Dilmaç, “Mahmut Ustaosmanoğlu’nun villalarının bulunduğu sokakta oturanlardan da zaman zaman şikayetler geldi. Ancak mülk hakkını engelleme yetkimiz yok” dedi.
Tarikatın merkezi konumundaki ve Mahmut Hoca’nın sürekli gittiği Fazilet Camii’nin bulunduğu sokağın adının “Cumhuriyet Çıkmazı” olması dikkat çekiciydi. Ancak Belediye Başkanı Dilmaç bu sokak isminin “gözden kaçmış” bir hata olduğunu belirtti.

TRABZON'un Beşikdüzü İlçesi Merkez Camii İmamı Sezai Yaşar, yakasında Atatürk rozeti ile gelen 80 yaşındaki Ömer Atalar'a, "Bunu takıp camiye gelmeyin, günah işliyorsunuz" dedi. İmam Sezai Yaşar, rozetle namaz kılmanın caiz olmadığını öne sürerken, Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut, "Rozetle namaz kılmanın dinen sakıncası yok" dedi.


Şanslıyız ki siyasi partimiz yok!

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı’nın AKP’nin kapatma davasıyla ilgili ilginç yorumu:

Ankara’ya ziyarette bulunan BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) Dışişleri Bakanı Zayid El Nahayan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile görüştükten sonra ortak basın toplantısına katıldı. Konuk bakana, demokratik ülkelerde siyasi partilerin kapatılmasına nasıl baktığı soruldu. Nahayan soru üzerine “Şanslıyız ki herhangi bir siyasi partimiz yok.



Gazeteler, gazeteler...



Saygılarla.

Hiç yorum yok: