Perşembe, Kasım 27, 2008

NE TESTI !!??


Her şeyin başı eğitim diyoruz.
İnsan hakları diyoruz.
Sizde toplanıyor; bizde toplanıyor ! Kanunlar çıkarıyor, evrensel haklara imzalar atıyoruz.
Sonra buna benzer haberlerle bir arpa boyu ilerlemediğimiz ortaya çıkıyor.
Önce söyle bir habere bakalım :

Kız yurdunda bekaret testi!

A.lar’daki E. Kız Öğrenci Yurdu, C.G’nin boynunda ve yüzünde kızarıklık olduğu gerekçesiyle bekâret raporu istedi. Kızına inanmayan ve test yaptıran baba, yargıya başvuracak.

İstanbul A.lar’daki bir kız öğrenci yurdunda kalan C.G.’nin (18) boynunda ve yüzünde kızarıklıklar bulunması nedeniyle, yurt yönetimi öğrenciden bekâret testi istedi.

Öğrencinin babasını arayan yetkililer, “Durum ortada. Kızınız bir erkekle ilişkiye girmiş, gelin alın” demesi üzerine C.G’yi babası muayeneye götürdü. Kontrolün ardından öğrencinin bakire olduğunun anlaşılması üzerine, baba yurt yönetiminin tavrını eleştirdi.

A.lar’daki E. Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencisi C.G’den boynunda ve yüzünde bulunan kızarıklık nedeniyle yurt yönetimi bekâret testi istedi. C.G’nin boynunda ve yüzündeki kızarıklıkları gören yurt müdiresi N. D., C.G’nin babasını aradı. Babasının, iddiaların gerçekdışı olduğunu söylemesine karşın kendisine inanmadığını söyleyen C.G. müdirenin, babasına “Kızınız cinsel ilişkiye girmiş” dediğini söyledi. C.G. bunun üzerine müdireyi aradığını ancak müdirenin kendisine “Böyle bir şey demedim. Baban senin gözünü korkutmak istemiş, ben yalnızca ‘Buraya gelin, konuşalım” dedim” diyerek konuyu kapatmaya çalıştığını dile getirdi.

Durum ortadaymış!

C.G. olayı şöyle anlattı: “Olaydan 4 gün sonra yurt müdiresi D. ile bir görevli ve doktor olduğu iddia edilen kapalı bir bayan, yüzüme ve boynuma baktı.

Yurt müdiresi babamı arayarak ‘Yanımda 2 yetkili var. Durum ortada, kızınızı gelip alın’ dedi. Babam, doktorun kim olduğunu sordu ancak müdire cevap vermedi. Ertesi gün babamla Küçükçekmece K. Tıp Merkezi’ne gittim. Muayenenin sonucunda bakire olduğum belli oldu.”

C.G’nin babası ise, “Yurt yönetimi saçma sapan şeyler söyledi. Şok oldum. Yetkili birimlere şikâyette bulunacağız” diye konuştu. HÜLYA KESKİN / Cumhuriyet

YASALAR NE DİYOR?

Yeni TCK 287'nci maddesi Genital Organ Muayenesi:
Yetkili hakim ve savcı kararı olmaksızın kişiyi genital muayeneye gönderen veya bu muayeneyi yapan fail hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bulaşıcı hastalıklar dolayısıyla kamu sağlığını korumak amacıyla kanun ve tüzüklerde öngörülen hükümlere uygun olarak yapılan muayeneler açısından yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.


Olamazların içine olabiliri koyalım :

Elimizdeki yasaya göre suçlulara bakalım.
1. Yurt yönetimi.
2. Yurt Müdiresi ve sözde doktor olan kişi.
3. Kızın babası.
4. Bakire raporu veren doktor.

Bundan sonrası :

1. Şikayeti değerlendirecek savcı !
2. Şikayet işleme alınacak olursa, hakimin değerlendirmesi !!??

Gerçek :

Mağdur olan reşit bir kız.İleriye dönük toplumda yer alacak bu kızın bu topluma bakışı, hala kendi kendimizi aldattığımızın acı gerçekler.

Saygılarla.

Hiç yorum yok: