Pazartesi, Kasım 17, 2008

TERS mi YÜZ mü !!!


ANTALYA'da 32 yaşındaki M.Ü, 6 yıllık eşi S.Ü ile istemediği halde ters ilişkiye girmek, daha sonra da namluyu temizlemeye yarayan çubukla (harbi) tecavüz etmek suçundan yargılanıyor. Bir yıldır süren davanın duruşması, harbinin gönderildiği Adli Tıp 6'ncı İhtisas Dairesi'nden rapor gelmediği için ertelendi. Olaydan sonra bağırsaklarından 6 operasyon geçirdiğini söyleyen S.Ü., davanın sonuçlanıp tutuksuz yargılanan kocasının ceza alması için gelecek raporu bekliyor.
Güvenlik Mahallesi'nde oturan bir çocuk babası M.Ü, bir yıl önce 27 yaşındaki eşi S.Ü'ye ters ilişki teklif etti. Reddedilen koca, eşini dövüp amacına zorla ulaştı. Olaydan sonra bağırsaklarından 6 operasyon geçirdiğini söyleyen S.Ü., davanın sonuçlanıp tutuksuz yargılanan kocasının ceza alması için Adli Tıp 6'ncı İhtisas Dairesi'nden harbi ile ilgili gelecek raporu bekliyor.
Antalya'da bir Alman çocuğu yaşı 17' di 15 yaşında bir kız çocuğu ile sevişmeye kalktığı için 7 ay hapse girmiş daha sonra yapılan baskılar karşısında da tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılmış.Bir tv.kanalı sayesinde alel acele evine döndürülmüştü.Kanun kanundur kız resit olmadığı için ailesi şikayette bulunmuş.Adalet de madurun yanında, gereğini yapmışdır.
Daha sonra aynı filmi bu sefer 74 yaş ile 14 yaş arasında seyrettik.6 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere maktul gene dışarda.
Filim gene devam etmekde sanaryo biraz değişik.Suçlu şikayet üzerine kaçıyor 10 gün sonra gelip teslim oluyor.Her şeyi inkar ediyor.Mağdur yalan söylüyor barsaklarından zaten rahatsızdı diyor.
Adalet şimdi makad dan giren harbiye kaldı.Harbi eğer bu işlemi yaptıysa !!!
Sahi yasa yapıcısı ne gibi kanunlar çıkarmıştı? Bırak tersi yüzü, karı koca arasında bile tarflardan bir tanesi istemedikten sonra ilişki tecavüz olarak geçmiyecek-miydi ...
Yasa da bir eksiklik var galiba; şey oldumu tecavüz, harbi oldumu !!!
Ben işin altından çıkamadım.
Bu memleketde kadın olmak bu kadar mı zor yahu.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: