Pazar, Kasım 09, 2008

PAZARIN SOHBETI


Bazı haberler vardır ki bunu yazarken bile kara kara düşünür haberci.
Haber'in derinliğine,analizine gidildiği zaman boyutlar çok başka yönlere gidebilir.
Bir yerde bireyler böyle haberlerin toplum üzerinde ki tepkilerinin analizini yapmaya başlarlar.Ya hadise çarçabuk geçiştirilir.Ya da top toplumun kucağına atılır.
Eğer hukukun geç veya nedenleri ortaya konmadan işlemediği hissi ortaya konulmaya çalışılırsa.Bir yerde onun ne boyutlarla karşımıza çıkabileceği aşağıda ki haberde görebiliriz.

"Gazetede yer alan habere göre, olay görgü tanıklarının iddialarına göre şöyle gelişti: Son haftalarda Fuat Soylu İlköğretim Okulu ve çevresindeki okullarda öğrencilere yönelik tacizin artması vatandaşları tedirgin etti. Son olarak, İlköğretim 4. sınıf öğrencisi bir çocuğun yanına yaklaşan motosikletli bir kişi "Seni gezdireceğim" dedi. Çocuk, olayı annesine bildirdi. Anne okula, okul da durumu polise aktardı. Mahallenin gençleri de motosikletli olduğu belirlenen tacizcinin peşine düştü.

Geçen çarşamba gecesi durumdan habersiz olan S. C.'i gören mahalle sakinlerinden biri iki el ateş etti. Yere düşen C. bir anda demir ve sopalı kalabalık bir grup tarafından dövülmeye başlandı. Olay yerine gelen polis de taş yağmuruna tutuldu.

Çevre sakinleri olayla ilgili bilgi vermekten kaçındılar. .....'lü S. C.'in Etiler'deki M. Büfe'de evlere paket servisi işi yaptığı, olay günü kullandığı motosikletin de çalıştığı büfeye ait olduğu öğrenildi. C'i tanıyanlar, bu güne kadar kimseye bir rahatsızlık vermeyen, işinde gücünde biri olduğunu söyledi."

Sizce bu dosya kapanmışmıdır? Böyle bir hakkı kim vermişdir.Ölen kişi kanun önünde suçsuzdu."Cünkü Hukuk Devleti onu yargılamadığına göre!?
Suçlu peki şu durumda kim!? Koskoca mahallemi ! Günlerce hukuku tartışan medya mı!?
İçimizde ki hislere kapılarak bu gibi hadiseleri yorumlıyan bizler mi !?

Yanlışlıkla; yanlış bir mekanda sadece giydiğimiz bir kıyafet,kullandığımız bir araç,
veya bir benzerlikle aynı duruma düşebileceğimiz gerçeğini düşündük mü!?

Tarih boyunca tek güvencimiz olan hukuk, bir çok yanlışlar yapmıştır.Bu onun doğrularına hiç bir zaman leke düşürmez.Bazen hiç tasvip etmediğimiz sonuçlarıda verebilir,yorumluyabiliriz.Hatalar sadece Yargıda olmıyabilir, Yasa yapıcısının eksilikleride böyle kararların ortaya çıkmasına neden olabilir.
Unutmiyalim ki:
Alınan kararların, bir üst kurumlar da görüşülebileceği hukuk devletlerinde; görüldüğü bir gerçekdir.

Eğer kendimizle yüzleşmek istiyorsak.O mahallede olanlara sessiz kalmakla hepimiz suçluyuz.
İyi pazarlar dileği ile.
Saygılar.

2 yorum:

KUGUU dedi ki...

ERDIL BEY,
Onceki 2 postunuzdaki alintiladiginiz ATATURK Anilari cok guzeldi. Tskler.

ERDIL dedi ki...

Onu her anisinda biraz daha tanimiya cok ihtiyacimiz var.
Sevgiler - saygilarla.