Cumartesi, Şubat 17, 2007

ANI DEFTERINDEN III.


Beynin harikalarina paralel bir de o sevgili hocamizin anilari ile devam ediyoruz.
-Peki hocam bu anlattiklariniz ile mücadele sansimiz varmi ?
- Tabii olmazmi yavrularim.Ama ilk önce tehlikeleri tanimaniz lazim diyordu.O sirin insan.
-Tipki para denen kagit parcasi gibidir.Onun degeri ancak karsiligi oldugu zaman belli olur.
yoksa eger, onu tasimakla hamallik yapmaktan ileri gecemezsiniz.Ben öyle ülkeler tanirim ki bir ekmek almak icin bir el arabasi kagit tasimislardir..
- Atalarimizin bir sözü vardir Tas oldugu yerde agardir diye.Yer ve mekaninizi dogru secmis iseniz diye bu sözü tamamliyabilirsiniz.
- Her problemin karsiligin da bir cözüm yolu vardir.Eger o yoksa adi bilmece olur.
- Ister inanciniz cercevesi icinde olun isterseniz size verilen nimetlere saygi icinde olun.Hic bir zaman kötü aliskanliklara kapilarak en büyük olan melikelerinizden kendinizi mahrum etmeyin.Egitim dedigimiz unsur tabii ki yasaminiz da büyük bir rehber olacaktir.Mühim olan sey onu uygulamak.Gelistirmek ve hersey den önce olgunlastirmaktir. Yoksa bu siralarda gecirdiginiz zamanlari yasaminizda ki eksi hanesine yazabilirsiniz.
- Sistem o kadar mükemmel kurulmustur ki onu göz önüne alarak yasaminiza uygulamaya bakin.Bir birey aile kurar aileler toplumu yaratir o toplum kültür ve birlikleri ile Uluslari yaratir.
Bu halkalari yipratacak cok seyler zaman icersinde karsimiza cikabilir.Inac,kültür,ve beraber yasadigimiz topluluga saygi ve deger bu halkalarin en büyük kalkanlaridir.Yasam bir matamatik gibidir onu anliyabilmek icin kurallarini cok iyi anliyabilmemiz lazimdir.Anlatabilmek icin felsefe,edebiyat olarak sürdürebiliriz.
-Tabii biz konumuzun disina cikmadan.Karsilasicagimiz tehlikelerde kalmaya bakalim.
- Toplumda en tehlikeli olan seylerden bir taneside.Insanlarinin zaaflarini ön tarafa sistemli olarak cikarilmasidir.Bunlarin en önemlisi aile bireylerinin daha oturmadan parcalanmasidir.Bu gün kanun yapicilarimizin bile birer bizler gibi birey olduklarini unutmamak lazimdir.Tibki onlarinda zayif ve cikarci yönleri olacaktir.Insan yapisinda diger birey üzerinde üstünlük zaafi vardir.Bu zaaf kontrol icinde kaldigi müddetce yaratici olma yolundadir.Kontrol disina ciktigi zaman yikici olabilmektedir.Bu kontrolü verilen haklar icinde iyi kullanmak zorundayiz.Tipki yetistirdigimiz cocuklarimizi kendi kültürümüzün icerikligi ve zamanin getirdigi yenilikler icinde yetistirmeye calisalim.O zaman kontrol sistemi cok daha hizli calisabilir.
- Bu gün bir cok ülkeler idare sistemin de Diktatörlere ihtiyac duymuslardir.Baslangic da bu kuvveti cikarlar karsisinda menfattleri olan kisiler tarafindan desteklenir.Bu bir noktadan sonra
biter ve onun gidisi ile bir kaos ortaya cikar.Cünki bu yapay sistem hic bir zaman halka bir sey vermemistir.Halkin benimsemedigi bir sistem hic bir zaman kalici degildir.Yanliz gecicidir.Bu gün bireylerin en dikkat edecegi tek nokta kültür ve inaclari icine hic bir zaman yabanci aliskanliklari sokmadigi taktirde sistemine sahip cikar ve yürütebilir.
- Cocuklarim diyordu o sevimli hocamiz.Yeniliklere zamanin önümüze sermis oldugu imkanlara hayir demeyin yanliz bu yenilikler ve özentilerin de hic bir zaman bizlerin ahlak ve inanclarimizin önüne gecmesinide müsade etmeyin.Kendinle bagisikli olan kisi aile bireylerine de saygili ve sevgili olur.O mükemmel kücücük topluluk ise bir ulusu yaratir.Bu sistemin düzenini yürütübilecek hangi siyasi güc gelirse gelsin sevilir saygi görür.Veya arkasina bile bakamadan gider.Cocuklar hadi yarin sohbetimize devam edelim.dedi o sevimli insan
Saygilarla.

Hiç yorum yok: