Salı, Şubat 20, 2007

KADIN OLMAK...


Bu dünya da kadin olmak cok zor bir sey.Hele Türkiye'de ise cok daha zor.Keske Cumhuriyetin Kurulusu ile alinan haklar saygi ve sevgi cok daha güzel yerlere gelebilseydi.Nerede; kafalara islenen kadin degerleri, anliyisi, kadin olmayi cok daha zor durumlara sokuyor.Her seyden önce onlari da bir kadinin dogurdugu cok cabuk unutuluyor.Suclu acaba kim.Yoksa birazda suc toplumu yetistiren anneler de mi .Bilemiyorum beni yetistiren anne böyle bir dönemi görecegimi hic anlatmadi.Bu konumu gene kadinlarimiza birakiyorum onlar, tek onlar düzeltebilirler.
B..k adam kime derler ?
Dün haberlerde bir suclunun tutuklu olarak davasinin devamina karar veren bir Hanim Hakimimiz suclunun kardesi tarafindan Mahkeme icinde evrile cevrile Hastanelik olana kadar dövülmüs, hastaneye kaldirilimis.Yakalan sucluya "niye dövdünüz" sorusuna.Gitsin evinde cocuk baksin diyen sucluya denir.Cünkü onu anne doguracagi yerde,tuvalette si...mistir.
Baska kimlere denir ???
Oranin bir adalet dagitilan yer oldugunu bilmiyen,orayi bu duruma gelmesine sebep olanlara,
orayi koruyamiyanlara daha saymaya kalkmiyalim is cok daha vahim noktalara kadar gider.
Bu b.k adamin davasini görecek savcinin hakimin belkide barodan verilecek savunma avukatinin bir kadin olmasini isterim.Isterim ki o b.k adam kafasini o cukurdan cikarip etrafini görebilsin.
Netice de bir erkek savci,bir erkek Hakim barodan verilecek savunma erkek avukat.Erkekce savunacak bir karar verilecek Adalet de Erkekce yerini bulacaktir.
Belki bana kizacaksiniz. Bana bu sekilde yazmaya sürükliyen bir kadindi.O da rahmetli Annem.
Saygilarla.

2 yorum:

zeyno dedi ki...

Erdil Baba, gerçekten kadın olmak hele hele Türkiye de o kadar zor ki:((
O adama söylenebilecek hiç birşey yok çünkü kafası basmaz onun kafası özel bir kafa!!!

ERDIL dedi ki...

Dogru Zeyno Anne hakikaten zor.Bu yanliz Türkiye'ye ait bir problem degil.Bütün Dünya'nin süre gelen problemi.Ister Egitimli veya egitimsiz.Her kadinin müsterek problemleri.Mühim olan bunu cözecek olan kimin olmasi? Bir erkek toplumu mu Yoksa Kadin Toplumu mu !...