Pazar, Mart 25, 2007

PAZAR'IN SOHBETI.



Dün akşam bir avuç genç bizleri sevince boğdu.Türk takımına yakışır bir şekilde sahaya çıkarak disiplinli centilmence, rakipleri ile mücadele ederek hepimizin yüzünü güldürdü.Tebrikler ,teşekkürler gururumuz oldunuz.
Gelelim stadyumun da görebildiklerimiz.Hırçın bir Yunan takımı olmasına rağmen maç seyredenlere zevk verdi.
İlk golle sevinç den zıpzıp zıplayan seyirci, arka arkaya gelen gollerle sessizliğe büründü maçın sonunda da bu centilmence mücadele eden Türk gençlerini ayakta alkışladı.Bu sahneler de sporun en güzel tarafları idi.
Biraz da gölgeli kara taraflarına.Her ne kadar kameranların göstermemesine rağmen bazı kendini bilmezler.Bizim de alışık olduğumuz, manzaralari sergilemeye başladılar.Ellerine geçen bazı maddeleri sahaya attilar.Hatta bir ara kendi araların da bile kavga ettiler.
Bu da bize futbol maçların da bu şekilde davranışin onun bir parçası olduğunu göstermekte, bizler de alışmaktayız.İsterseniz söyle diyelim."Spordan anlamıyan Yunanlılar."

Ekran spor yayınını eylence programına bırakmıştı.Belki sizlerinde seyrettiği "Makina" diye bir program.Dün gece konuk misafirlerin medya ağırlıklı olması programın içerikliğini biraz daha da zenginleştirdi.Cumhurbaşkanlığı adayının konuşmaları da bir başka renk kattı.
Bu programa telefon ile bazı seyircelerin de katılması sorular sorması programi başka bir havaya sokuyordu.
Şimdi size bir seyircinin telefonla katılarak orada ki medya misafirlerine daha doğrusu bizlerin yasa yapıcılarına sorduğu bir sorular vardı.:

Milli takımımızın almış olduğu bu galibiyeti sevinçle kutluyorum.Şu anda SİLAH SESLERİ GELİYOR.Her zaman ki gibi beline silah takmasına müsade ettiğimiz.Mahlukatlar adı kutlama adi altın da gene silaha sarıldılar.
- Aman hemen içeri girin.
- Ben ufak çocuğumla kanape de oturuyoruz şu anda.
- "Telefon numaranızı bilseydim.Size penceresi olmıyan bir yere sığının derdim."
Şimdi size iki sorum olacak ?.
1. Yunanlı şu bardaklarını plastik şişeleri sahaya atarak sizin gözünüzde ne adı aldı ? Maçtan sonra belinde ki silaha sarılarak şehirleri silah seslerine boğanlar ne adı aldı ?
2. Bu silahı beline takmasına müsade eden ona ruhsat veren göz yuman hükümet , bürokratlar ne adı aldı !..
Kalın sağlıcakla.
Dip not: Türkiye de olsaydım ömrüm mahkemelerde 301 le yargılanmakla geçerdi.

Hiç yorum yok: