Çarşamba, Mart 28, 2007

TERBİYESİZLER....


Benim ŞEHİDİMİN üstüne serdiğim.Onun için canımızı vermeye hazır olduğumuz BAYRAĞIMIZ'a böyle bir hakareti yapmaya kimsenin hakkı yoktur.Bayrağa saygıyı yüce önderimiz ATATÜRK bize öğretmişti.Vatanimi istila edip İzmir'de bayraklarını diken düsmanlarını denize döktüğü zaman onun ayaklarına düşmanının bayrağını serdiklerin de; bütün dünya'ya oradan ders vermiştir.
Kaldırın o bayrağı düşmanım bile olsa o bir ulusu temsil eder diyerek bir bayrağın ne olduğunu anlatmıştır.
Şimdi sorarım bu yapılan terbiyesizliğin hesabını benim devletim nasıl soracak.Bu millet açlığa sefilliğe her şeye katlanır ama buna asla.

Türk bayrağını paspas yaptı!

Hollanda'da bir işadamı, ürettiği paspasların üzerine Türk bayrağını bastı. Türk bayrağı basılı paspaslar tepki çekti.

Hollanda'nın Amersfoort şehri yakınınlarında da bulunan bir işadamı ürettiği paspaslara Türk bayrağını basarak piyasaya sundu. Türk bayrağının renkleri olan kırmızı ve beyaz renkler ile bezeli, üzerlerinde ayyıldız bulunan paspaslar Hollanda'da yaşayan Türk göçmenlerin büyük tepkisine neden oldu.

Doorn kasabasında kurulan ve hergün yüzlerce Türk göçmenin alışveriş yaptığı semt pazarında ayaklar altına serilen Türk bayrağını basılı paspasları görenler harekete geçerek Hollanda'daki Türk dış temsilciliklerini bu çirkin uygulamayı durdurması çağrısında bulundu.

Türk bayrağının paspas yapılmasına tepki gösterenler, "Avrupa'nın değerlerine göre bile böylesi bir uygulama yok. Çok şey gördük. Ancak böylesi bir hakareti şahit olmadık" dedi.

Doorn kasabasında tezgâh sahibi Hollandalı esnaf M.J. v.Beek, CİHAN muhabirinin kendisine yönelttiği soruları suskunlukla geçiştirmeyi tercih etti. Hollandalı esnaftan bayrağın üreticisi ve pazarlayıcısı firmanın ismini öğrenmek mümkün olmadı.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'nin olayın ortaya çıkması ile harekete geçtiği öğrenildi. Kaynak.Sabah Gazetesi.
Saygılarla.

5 yorum:

Oya Kayacan dedi ki...

Türk milletinin bayrağına gösterdiğimiz saygı ve hassasiyet tanıdığım her ırktan ve milletten insanların bayraklarına gösterdiği duyarlılığın üzerindedir. Dünya coğrafyasının en kritik bölgesinde olan ülkemizi ancak bu derin saygı ve sevgiyle koruyabileceğimize inanıyorum.
Yuh olsun o kendini bilmezlere.

ERDIL dedi ki...

Sn Oya kardesim.Insanlar ne kadar medeniyim deselerde bazi degerleri ögrenemedikleri müddetce.Zavalli kalmaya mahkumdurlar.Tabii ki bu duruma seyirci kalanlar da.
Saygilarimla.

Oya Kayacan dedi ki...

"Türk milletinin bayrağına gösterdiği saygı ...", gösterdiğimiz olarak yanlışlıkla yazılmıştır. Üzgünüm.

zeyno dedi ki...

Erdil Baba,bu nasıl bir zihniyet, nasıl bir saygısızlık lanet ediyorum...Türk Milleti kadar bayrağını kutsal gören başka millet yok sanıyorum,ki bu bayrak bu sevgiyi sonsuz haketmiştir...
Umarım gereken tepki verilir ve icabına bakılır.

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne Hollanda da yasiyan Türkler gerekeni yapmakta.Bakalim bizim bürokratlar neye ulasabilecekler.
Saygilar.