Perşembe, Mart 22, 2007

RESIMLERIN DILI OLSA!..


Tipik bir ara sokak !..
Resmi dikkatlice incelediğimiz zaman göze çarpan şeyler neler :)
Kaldırım üce bölünmüs; yayalar, bisikletlilerin kullandığı yol;arabalarına inip, binerken olan bölüm.
Bir ağaç arabalardan park ederken zarar verilmemesi için korkuluk.
Karşıdan karşıya geçebilmek için yaya şeridi ortada da bir bekleme adası.

Tehlikeli bir kaldırım.Eğer satıhta ki taşlardan bir tanesi 1,5 cm yükseklik de bulunduğu taktir de o bölüm hemen tamir edilir.Bundan belediye sorumludur.
Kaldırım mühendisleri her gün kendi mintikaların da ki kaldırımları dolaşarak denetlerler.Yapmış oldukları arızalı yerlerin tamiri için gerekli tasaron firmalarına bildirirler eğer tehlike li gördükleri taktirde derhal kendileri ilk önlemi alırlar.
Kanunlar bunu mecbur kılmıştır. "Sistem hükümetin bir numarali kontrolorüdür."

Bazen de kaldırımlar evlerin inşaatları yüzünden iki metrelik demir korkuluklarla daralır.

Sahi neden resimleyip yazdım.Herhalde gene bir şeylere kafam takıldı.
Saygılarla.

3 yorum:

ERDIL dedi ki...

Alt tarafi biracik boya ile bir cizgi cekmek degilmi ? Trafigi bile hafifletir güzel bir bisiklet spor neden olmasin.

Toplu İğne dedi ki...

hay ağzınıza sağlık. ne de güzel anlatmışsınız sadece resimlerle. işte avrupa birliği bu! gerisi boş! herşey insanlar için.ne d egüzel demişsiniz;"sistem devletin 1 numaralı kontrolüdür" diye. ne güzel bir özet bu? manken doğa hanım almanyalı diye burun kıvıracağına, alman sistemine baksa, aslında neler neler görecek (tabi eğer görebilirse): mesela kendi o güzel öz türkçesiyle almanyada yaşayan insanlara almanyalı değil- alman dendiğini keşke bilebilseydi; bu ayrımcı lafları ederek aslında ırkçılık yaptığını keşfedebilseydi, türk siyasetine almanyalılar girmesin, türkler girsin derken, o halde avrupalıların, biz türkleri kendi ülke siyasetlerinde görmemekte benzer hakları olabileceğini düşünebilseydi...
ah gene konuyu dağıttım. neyse;
bu arada; burda kaldırım mühendisi lafı; işsiz güçsüz kahve köşelerinden çıkmayan tembellere deniyor :))
ne kadar ironik değil mi?

ERDIL dedi ki...

Sahaser bir yorum esasinda blog'un esas yazisi bu da olabilirdi.Kaldirim Mühendisi nasil olabilinir.Ilk ögretim 10 sene 3 Sene ünüverstiye girebilmek icin dönem.Bu da not ortalamalari bazinda olabiliyor.Eger bunu basardiktan sonra istediginiz Uni.ye girme hakkina sahipsiniz.Bütün Dünya da.Ondan sonra 2 sene + 2 sene daha.Su anda Kaldirim Mühendisiniz.Ne gibi görevleriniz bu meslegin icinde.Bilirkisi alt yapi yer alti icinde oldugu icin istatik hesaplari.Bir Polis gibi mintikaniz daki koruma!..
Örnegin ben arabamla kaldirima park ettim.Hemen o Mühendis amca cekiciyi cagirip benim arabami o kaldirim üstünden kaldirtir.Nedenmi kaldirim ondan sorumlu oldugu icindir.Tabii bu arada arabamla alt yapiya bir zarar verip vermedigimi tesbit eder.
Netice : Arabam kaldirima zarar vermemis.
Geriye araba sahibi bu kaldirim mühendisin bu islemleri yaptigi saatlerin parasini öder tabii bu arada cekicinin ücreti icinde.Sistem onu göstermektedir.
Peki bu para nereye gider Belediyenin kasasina.O para ne olur tekrar vatandasin hizmetine o kaldirim sahiplerine.
Cok berbat bir sey bu birde Hürriyet haklari diye avaz avaz bagirirlar.Sistem ve Demokrasinin bulundugu yerde.Hürriyetler hep kisitlanmislardir.Bizlerde Hürriyetimize düskün bir millet olarak hep o tarafi secmisizdir.
Saygilarla.