Cuma, Temmuz 06, 2007

EŞ CİNSEL ve LEZBİYEN...


Konu seks olduğu zaman hayvanlar hakkında bir açıklama olmamaktadır.Cinsel ilişkiler onların arasında nasıl olduğu hakkında tam bir açıklama yapılmamaktadır.
Oslo'da açılan Tarihi Natur müzesinde 3 sene içersinde toplanan bilgi ve resimlerle hayvanların da eş cinsel oldukları açıkça sergilenmektedir.
Neden eş cinsel ve lezbiyen hayvanlar olduğu şimdiye kadar incelenmeye alınmamışdı.
Bu konu üzerinde Tarihi Natur müzesi ve Norveç Üniverstesi çalışmalarda bulunmaktadır.
Homoseksüellik hayvanlar arasında ne kadar yaygınlıkdadır.Bu gün çalışmalar neticesinde seks'in yalnız üreme olarak önde gelmediği hayvanlarında bu yönde büyük bir zevk aldıkları tespit edilmiştir.
Bu gün yapılan araştırmalar şunu göstermektedir ki hayvanlar arasında seks; erkek erkeğe,dişi dişiyle seks içinde oldukları görülmektedir.Bu da onların seks'i yalnız üreme için kullanmadığının bir delili olmuşdur.
Araştırmacılar bu tür seks'in hayvanlar arasında bir değişiklik içinde denemeleri ve zevk aldıkları intibasına varmışlardır.
1500 hayvan çeşidi üzerinde yapılan araştırmalarda.Eş cinsellik ve lezbiyenlik sıradan bir cinsel ilişki olduğu görülmüsdür.Bu durum omurgalı, omurgasız,böçekler,veya sürüngenler, parazit,kurtlar olarak çok yönlü olduğudur.Hepsinde eş cinsellik ve lezbiyenlik tesbit edilmişdir.Bunun daha da çok tür üzerinde de olduğu sanılmaktadır.
Bunu cinsel organlarını birbirlerine teması,veya sürtünme yoluyla yaptıkları ve bu durumdan büyük bir haz aldıkları tespit edilmişdir.
Bu durumu yaşam boyu sürdürdükleride gözden kaçan gerçeklerden bir tanesidir.Bir yerde kaçamak seks olarak da adlandırılmaktadır.5 hayvanat bahçesinde yapılan araştırmalarda Penguenlerin eşleri ile aralarındaki sıkı bir bağlıkları olduğu halde bu tabuyu eş cinsellik yolu ile bozdukları görülmüşdür. Bu durum kobaylarda da görülmektedir. Bu her iki cinsin bulunduğu gurupda yeteri kadar dişi olmasına rağmen eş cinsellik sık sık görülmektedir.Yapılan bir başka gözlemde daha çok esaret altında olan hayvanlarda görüldüğüdür.2300 sene evvelinde Kugularında eş cinsel olduklarını Aristoteles tarafından bildirilmişdi.Bu gözlemi Sırtlanlar üzerinde de lezbiyen olarak seks'i ilişkilerde olduklarını yazmışdır.Daha sonraları bu konunun etik bir konum taşıdığı nedeni ile incelemeler gizlik kapsamında kalmışdı.
Hayvanlar bir birlerine yaklaşım veya boğuşma öncesi, birbirlerinin cinsel organlarını koklamaları seksüel gücün aktivleştirilmesi olarak görülmektedir.
Homoseksüel yaşam hayvanlar arasında üremeye karşı bir tehlike göstermediğini hatta bu üremenin dengeli olarak yürümesine fayda sağladığı,bu durumun kaçamak bir seks olduğu söylenmektedir.Bu durum daha çok eşlerden bir tanesinin ölümü veya yaşlılık nedeni ile ortaya çıktığıdır.Penguenler,kuğular,ördekler ve Martılar arasında eş cinsellik sıkça görülmekte olup sıradan bir seks akdi olduğudur.Eş cinseller arasında yabancı bir yumurtayı sahiplendikleri ve çıkan yavruyu beraberce büyüttükleri de görülmektedir.Flamingoların toplu olarak yaşam sürdürdügü alanlarda sıkça görülen bir olaydır.Kurtlar,aslanlar,balinalar ve maymunlarda sosyal yaşam sistemine girmiş bu durumun tam bir açıklaması halen gizem olarak kalmışdır.Fizikal bir değişim veya hormon değişimine uğramaması da bir başka gizem taşımaktadır.
Araştırmacılar hayvanlar arasında ki eş cinsellik ve lezbiyen ilişkinin seks'in bir parçası olduğunu,bunun" normal"olarak algılandiğı kanısındadır.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: