Perşembe, Temmuz 19, 2007

Regaip Kandili...



Üç ayların ilk mukaddes gecesi Regaip Kandili’nizi tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu gece gönül evlerimizi aydınlatan o mübarek kandillerden biri yanacak. Regaip Kandili'nin ışığı merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerini güçlendirecek. Üç ayların başlangıçı olan Recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan bu akşam,
Regaib Kandili kutlanacak.
Regaib, regaibe kelimesinin cogulu olup, sözlükte; itibar edilen şey ve bol ihsan demektir.
Hayat su gibi akıp gitmektedir. Dün, hatası ve sevabı ile geçmiştir. Geçen günleri geri getirmek mümkün değildir. Gelecek günleri yaşayacağımıza dair hiçbir garantimiz de yoktur. Bugünün değerlendirilmesi ise bizim elimizdedir.
Ahiretin tarlası olan dünya hayatını çok iyi değerlendirmeli, fırsat elimizde iken Cenâb-ı Allah'a yönelip O'na karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Kaybedecek zamanımız yoktur.
Fert, aile, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması dileğiyle dua ve ibadet edilir. Dinimize göre tüm vakitlerin değerli olduğu ancak kandil, bayram gibi günlerin ise daha önemli olduğu vurgulanır. İnsanlar ne kadar günah işlese de Allah’tan ümit kesilmeyeceği, şirk hariç Allah’a karşı işlenen tüm günahların bağışlanabileceği anlatılır.
Allah'in rahmeti,bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun,kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs,dualarınız kabul olsun.
Mübarek kandiliniz kutlu olsun.
Saygılarla.

4 yorum:

zeyno dedi ki...

Kandilini kutluyor,sağlıklı, mutlu daha nice kandiller diliyorum Erdil Baba...

kedi dedi ki...

Kandilinizi kutlar,ellerinizden öperim,allah tekrarına erdirsin babacım.

yasemin dedi ki...

kandiliniz kutlu olsun nice kandillere Rabbim bu güzel günü en güzel şekilde değerlendirmeyi son Peygamberinin ümmetine nasip eder inşallah

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne'nin Bio kizimin,Yasemin kizimin kandillerini kutlar aile fertleri icinde bende büyüklerinde ellerinden öperim.
Saygilarla.