Çarşamba, Temmuz 18, 2007

Geopolitik ...



Rus askeri uzmanları Amerika ile çıkabilecek bir savaş için şunları söylemektedir.Bu korkunç sanaryo şimdiden yapılmakda.Amerikanın kısa bir zaman diliminde Rusya'ya saldıracağını bunun nedeni de Sibirya bölgesinde bulunan yer altı enerji'yi gösteriyorlar.
General Alexander Wladimirow gelecek 10 - 15 yıl içersinde Amerika ile çıkma olanağının çok yüksek olduğu bir savaşın sanaryoları hakkında konuşmak da.
Daha bu günlerde böyle bir savaşın temelleri atılmaya başladığını bu savaşın geopolitik bir neden olacağıdir.Devam ederek bu gün ABD yi 30 dakika da yok edebilecek bir gücün var olduğunu söylemektedir.
Devamla ABD'nin Sibirya'daki kaynakların ele geçirerek Asya'da kontrolü ele almayı düşünmektedir.
Böylelikle dünya da diğer ülkelere askeri bir göz dağı vererek bütün kontrolü elde tutma amaçında olduğu sanaryonun ana hatlarını çizmektedir.
Başkan Putin'in Gas ve Petrol dağıtımını ele almasından sonra tekrar silahlanma yolunda yeni adımlar atıldığını,bu kaynakların muhafaza edilebilmesi için her türlü gelebilecek saldıralara karşı sürratle askeri bir yeni devreye girildiği söylenmektedir.
Bu gün her iki süper devletin müşterek çıkarları içersinde birbirlerinden her ne kadar nefret etmediği söylensede sevdikleride söylenemez.
Amerikanın en büyük rüyasi Avra-asya'nın tamamının kontrolü altına girmesi, böylelikle bütün dünyayı kontrol altına alabilmesi.Bu korkunç sanaryonun nedeni olduğu, Rus askeri araştırmacılar tarafından gösterilmektedir.
Sanaryonun piyonları olarak iç politikaların karışması, insan haklarının zedelenmesi, topluluğun içindeki askeri rejimlern politika içinde ki aktiveteleri.Bu durumlar karşısında UNO ve Nato birliklerin bölgelerde aktiv rol oynamakla Kaliningrad ve Kuzey Kafkas bölgesi,Kaspi bölgesi içersinde yeni çizgilerin çizilmesi.Böylelikle buralarda ki yer altı zenginliklerinin batılı ülkelerin kontrolü altına girmesi.
Böylelikle Nükleğer kontrolünde daha kolay olabilmesi.
Bu gün ABD Rusların süper roketi Bulawa'ya karşı yeni bir savunma roketi denemeleri üzerinde çalışmaktadır.Bu bir lezar silahı.Rusya ile olası bir nükler savaşda büyük bir emniyet kalkanı olarak görülmektedir.Bu gün Rusya'nın tekrar eski günlerinde ki gibi sürratle silahlanması ve askeri gücün soğuk harp günlerine dönmesi iki süper devletin tekrar silahlanma yönüne doğru gittiği alenen açıktadır.
Böyle bir nükler savaşın bütün canlıların yok olması tehlikesi ile karşı karşıya kalacağının bir ışığıdir.Böyle bir savaşın kıvılcımı dahi ABD'nin de yok olması demektedir.Bu gün ABD ile Rusya arasında krize yol açan herhangi bir saldıraya karşı kurulucak roket kalkan sistemi ile oyalama dönemi içersin de.Bu gün Boeing 747 üzerine kurulmuş lazer silahı ile ışık sürratinde olan bir silahın testini başarı ile denemişdir.Bu silahla her hangi bir roketi zararsız hale getirebilecekleri kanısında olduğu söylenmektedir.Pazartesi ABD askerikurmayları tarafından yapılan testlerin hepsinin olumlu geçtiği bildirilmektedir.90 yılların başında başladıkları bu silahın Agastos 2009 senesinde yapılacak bir roketle test edileceğidir.Şu ana kadar 5 milyar para harcanmış olup Rusyanın Polanya ya kurulacak roket kalkanına ve İrandan gelebilecek bir saldıraya alternetif olarak gösterilmektedir.
Bu arada Rusyanın yapmış olduğu Bluwa roketinin başarı ile istenilenleri karşıladığını bundan evvel yapmış oldukları 3 testde istenilene ulaşılamamasına rağmen bu son test istenilene cevap vermiş olduğu ve Rusya'nin Atom roket lerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.
Rusya iki gün evvel kıtalar arası TYP Topol -M atom roketlerinin seri imaline başladığını açıklamışdır.Bu arada Mayıs ayında testini yaptığı RS-24 roketlerden de iyi netice almışlardı.Kısa menzilli roketlerden İskender - M'lerde Rusyanın yeni koruma roketleri olarak yerlerini almışdır.
Son G8 ler arasındaki geçen toplantıda AB ve ABD , Rusya arasındad roket konusu taraflar arasındaki gerginliği artırmışdı.
Küresel ısınma ile gelecek felaketleri görmemezlikden gelmelerine rağmen,dünya'ya hakim olmanın sevdası uğruna nükler felakete doğru adım adım yaklaşmaktadırlar.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: