Cuma, Haziran 08, 2007

DIN ve CEVRECILIK..


Bu gün yaşadığımız dünya da kendi inançlarına sahip bireyleriz.Bu gün sizlere dini yönde bir konu ile başlamak istiyorum.
Kurani Kerimin 30 ncu ayet RUM SURESI 41 .
Diyanet işlerinin yazmış olduğu meal ve açıklaması ile başlıyacağım.:

41. İnsanların kendi işledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Dönmeleri için Allah, yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır.

Yeryüzü, üzerinde taşıdığı sayısız nimetler ve güzelliklerle insana emanet edilmiştir. Bu emanete, ancak onun tabii dengesini koruyarak riâyet edilebilir. Hâlbuki insan eliyle yeryüzünün tabii dengesi bozulmaya başlamıştır. Teknolojik gelişmelerin ortaya çıkardığı çevre sorunları, sanayi atıkları ekolojik dengeyi bozmaktadır. Bunun sonucunda toprak, su ve hava kirlenmekte ve zehirlenmekte, nice hayvan ve bitki türleri yok olup gitmektedir. Hatta bu bozulmanın genetik bozulmaya bile yol açması söz konusudur. Buna bir de sosyal hayattaki bozulma eklenince insanın, Allah’ın koyduğu değerleri dikkate almamasının acı faturası ortaya çıkmaktadır. Ayette, yeryüzünün bu şekilde bozulmasına sebeb olan insanın, bunun acı sonuçlarının bir kısmını dünyada tadacağına, asıl cezasının ise ahirette olacağına işaret edilmektedir.İnsanın yapıp ettikleri sonucu karada ve denizlerde ortaya çıkan bu bozulmaya asırlarca önce işaret edilmiş olması dikkat çekici değil midir?
Saygılarla.

1 yorum:

zeyno dedi ki...

İslam dini zaten her şeyi anlatmış bize, anlamayan, anlamak istemeyen insanoğlu zararını da kendi görüyor.Elbette dikkat çekibi tabi dikkatini vermek isteyene...