Perşembe, Haziran 21, 2007

DOĞANIN GÜZELLERI...




Hyoscyamus Niger: Siyah Ban otu olarak tanınır.Solanaceae familyasında yer alan bir bitki olup, kök, yaprak ve meyveleri skopolamın, hyosyamin ve atropin gibi alkaloidler içermektedir.Yaşam bölgesi;Doğu.batı Asya,Kuzey Amerika,Avusturalya,Orta Avrupa.Bu alkaloidler, parasempatik sinir uçlarını paralize ederek yüksek ateş, deride kuruluk, flüshing, taşıkardi, mide agrisi, barsak haraketlerinde azalma, hallüsinasyon, ataksi ve komaya neden olamakta böylece tipik atropin zehirlenme tablosu oluşmaktadır.

Helleborus Niger:Çiğer otu olarak tanınır.Yaşam bölgesi Güney ve Orta Avrupa bahçelerimizde görünen bitkilerden biridir.Kaşıntı ağız enfeksiyonları,kuşma migde ağrısı kolik ishal,göz bebeklerinin büyümesi.Zehirlenme durumunda görülen belirtilerdir.

Taxus Baccata: Porsuk ağacı olarak tanınır.Orta ve Güney Avrupa da yaşam bölgesini seçmiştir.Cam türleri gibi iğne yapraklılar sınıfına girer.Kireçli toprakları sever.
Kırmızı meyvelerinden yendiği taktirde;ağzın kuruması,dudakların kırmızı bir renk alması,kusma gözbebeklerinin canlılığını kaybetmesi,üreme organlarının bölgelerinde şiddetli ağrı,Kalp, kan dolaşımı,ciğer ve böbreklerin çalışımının sekteye uğraması ile felç ve ölüm.

Aconitum Napellus:Bağan otu olarak tanınır.Yaşam bölgesi dağlık bölgeler Orta Avrupa
nemli toprakları sever.Yanma ve kaşıntı,bütün vücuda yayılarak deri üzerinde hissizleşme,ağar kusma kolik ishal,görme bozuklukları,kasların kasılması,şiddetli ağrı,kalbin ritiminin bozulması,nefes alma bozukluğu,felç olma tehlikesi, ölüme kadar gider.

Colchicum Autumnale:Acı çiğdem olarak tanınır.Avrupa'nin her bölgesinde görülür.İçinde bir çok elementler bulunan toprağı sever.2-6 saat sonra görülen rahatsızlıklar.Şiddetli kusma ve ishal,Felc,şok,kan dolaşımının bozulması.

Daphne Mezereum :Dul aptal otu olarak tanılır.Yaşam bölgesi Avrupa,Anadolu,Küzey Asya dir.Tohumları ile gelen tehlikeler;Yanma iltihaplanma,deri üzerinde kırmızılık su toplama,kusma ishal,kramp,kalp ve kan dolaşımı bozuklukları.

Datura Stramonium:Boru çiçeği olarak anılır.Senelik bitki olup killi ve kumlu toprağı sever.Sinirlilik,bayılma,göz bebeklerinin büyümesi,ağız kuruması,Yüksek ateş,kalp atışlarının hızlanması,idrar atımında zorluklar.

Atropa belladonna: Güzel avrat otu olarak tanılır.Yaşam yeri Avrupa olup orman kenarlarında çok görülür.Killi ve kireçli toprakları sever.2 metreye kadar büyür.Meyveleri yendiği taktirde,Göz bebeklerinin büyümesi.Ağzın kuruması,kalp atışlarının hızlanması,deri kızarikliği,yüksek ateş,hayal görme "serap".

Şimdi şaşıracaksınız yukarda bu zehirli bitkilerin birer şifa bitkisi olduğu; onları aktarlarımızdan alarak kullandığımız da bir diğer gerçektir.
Bu şifa otlarını doktorunuz bilgisi dışında kullanmaktan çekinin.
Her şeyden önce onları nasıl şifalı ot olarak kullanabiliriz ?
Bu konuda tam bilgi almadan;
sakın kullanmayın cünki bizleri sakat ve ölüme kadar sürükliyebilir.
Her zehir dozunun ve bileşimlerin neticesinde bizlerin bir yerde kurtarıcısı da olur.
Onlardan nasıl faydalanabileceğimizi uzmanlara, bize ise o güzellerin seyri kalsın.
Bir başka günde bitkiler dünyasında beraber olamak üzere.
Saygılarla.

Hiç yorum yok: