Çarşamba, Nisan 09, 2008

BU ADAMLAR NE BEKLIYOR...



O adamlar kadınlara verilen parayı bekliyor
Yer Şanlıurfa... Sosyal Riski Azaltma Projesi Şartlı Nakit Transferi kapsamında sadece yöre kadınlarına para yardımı yapılıyor. Amaç, verilen paranın beyler tarafından çar çur edilmesini önlemek.
'Yüzlerce kadın, sabah erken saatlerden itibaren çocukları için verilen 18 YTL ile 39 YTL arasındaki eğitim yardımını almak için Sarayönü Mahallesi Divanyolu Caddesi'ndeki PTT Şubesi'ne geldi'.
Haberi okuyunca aklıma seneler öncesi Afrika ülkelerinde açlık dan ölen çocuklar aklıma geldi.Bu konuda yapılan bir konferansada dinliyici olarak katılmışdım.
Orada inceleme yapan yardım kuruluşlarının tesbitlerini.Maddi yardımda bulunan firma ve kişileri bilgilendiriyorlardı.
Büyük bir perde de gönderilen yardımların nasıl dağıtıldığı.Hastalığın, açlığın kol gezdiği bu ülkelerde ilaç ve gıda maddelerinin yaşama katkıları anlatılıyordu.
Aradan uzun bir zaman sonra bir Foto muhabirinin çekmiş olduğu, Fotoraf yılın en büyük ödülünü kazanmışdı.
Resimde görülen çocuğun ne olduğu hakkında bir bilgiye ulaşılamamışdı.Bilinen tek şey o ödülü alan gazetecinin halen psikolojik tedavi gördüğüydü.
Bu gün sağlıklı olarak düşündügümüz zaman yapılan yardımların ancak günlük cözüm olduğu görülmüşdür.Sağlıklı düşünen uzmanların yardımlar yerine oranın insanını
kendi yaşamını sürdürebileceği metodların temellerinin atılması.İklim şartları ne olursa olsun kendi gıdalarını kendi yetiştirebileceği, toprağını işliyebileceği imkanları götürüp ileriye dönük önlemlerin daha iyi olacağı kanısındaydılar.
Ülkelerin politik düşünceleri, bu imkanları önlediği başka düzeylere götürmüşdü.
"AB'nin fazla ürünlerin imhasının bu yolla daha uçuza geldiği gibi".
Bu gün bakıldığı zaman halkların yokluk içnde açlıkla mücadelesi.İç harpler, açlıkdan ölen çocukların draması.Halen posta kutuma gelen açlıkla mücadeleye katkı e-mailleri gibi.
Sahi şimdi yukarda ki haberle yazmış olduğum ufak bir yazının ne alakası var değilmi ?
Yanlış Politikamı desem.Yaşlanınca insanın biraz zirvaladığımımı desem.Yoksa Yazıya yorumu direkt yapmaktansa kolumu arkadan dolaştirip kulağın nerede diyene ters yöndenmi göstermem desem.
Biliyorum siz benden çok daha iyi yorum yapabilirsiniz.
Saygılarla.

2 yorum:

KUGUU dedi ki...

Yorumu ve anlami zaten bu yazinizin icinde Erdil Bey. ve ne yazikki cok aci... :( Saygilar.

ERDIL dedi ki...

Hos geldin Kugu kizim yorumun icin tesekkür ederim.Yeni misarifimizin resimlerini Pembe Gazetede bekliyoruz.
Sevgiler.