Çarşamba, Nisan 23, 2008

TANIDIK GELİYORMU ?


MySpace Layouts


Seyahat ederken sürekli tuvalet aramakla meşgulsünüz, toplum içindeyken de gözünüz daima en yakın tuvaletin peşinde. Eskiden mesanenizi hiç fark etmezdiniz.Şimdi ise adeta farklı bir kişi oldunuz.Arkadaş ve akrabaların davetlerini geri çeviriyor, evinizden çıkmamayı tercih ediyorsunuz.Çoğu zaman kamuya açık mekanlarda vakit geçirmekten kaçınıyorsunuz.
Durum çok açıktır.
Aşırı aktif mesane sizi ve yaşamınızı ciddi bir şekilde kısıtlamaktadır !
Yalnız değilsiniz !
Milyonları aşkın insan aşırı aktif mesane sorunuyla karşı karşıyadır: 60 yaş üzerinde 10 kadından 4'ü ve 10 erkekten 2'si her gün mesane sorunu yaşamaktadır.
Kadınlarda en sık görülen sebep: Gebelikte ve doğumdaki müdahaleler sonucu ortaya çıkan zorlanmalar.
Uzun zaman fark edilmeyen enfeksiyonlar, aşırı kilo, hastalık veya kaza nedeniyle kabızlık veya sinirlerin zarar görmesi de olası sebepler arasındadır.
Erkeklerde görülen prostat hastalıkları da çoğu zaman idrar inkontinansı (idrar kaçırma/tutamama) ile sonuçlanmaktadır.

Mesane sorunu kendini nasıl belli eder.

* Sık sık idrar yapma: Günde 8 kez veya daha sık.

* Çoğu zaman şiddetli idrar yapma ihtiyacı.

* Geceleri idrar yapma: Gecede 2 kez veya daha sık.

* İstem dışı idrar kaçırma.

Cesaretli olun Doktorunuz yardım edebilir !

Aşırı aktif mesanenin hastaya verdiği rahatsızlık derecesi aşırıdır ve hastanın günlük yaşamını resmen kontrol altına alır.Ancak yaygın bir varsayımın aksine, aşırı aktif mesane insanların yaşlanması ile birlikte doğal olarak ortaya çıkan bir durum değil, tıbbi tedbirlerin alınmasını gerektiren kronik bir hastalıktır.Mesane sorunlarının başarılı bir şekilde tedavi edilebilmesi için çok sayıda cözüm yolu vardır.Tedavi esnasında sizinde katkıda bulunmanız önemlidir !
İlk adımı atmak elbette zor olabilir,fakat yinede doktora gidin ve ona güvenin, cünkü bu konuda size yardım edebilecek tek kişidir.
Profesyonelce.
Anlayışla.
Uzmanca.

Saygılarla.

Hiç yorum yok: