Pazartesi, Nisan 28, 2008

ONUNDA ADI SPOR YAZARI...


28 Nisan 2008
Sarı kırmızı kartonları anladık da yeşil ne oluyor?

Ercan SAATÇİ

FENERBAHÇE’nin başlattığı bir çok aktivite diğer kulüpler tarafından da takip ediliyor ... Fenerbahçe taraftarı, her türlü özel karşılaşmada mutlaka tribünlerde bir aktivite yapar. Buna özen gösterilir. En ince ayrıntısına kadar düşünülür... Güzel ve manalı bir fotoğraf çıkar ortaya ...

Dün, hemen Fenerbahçeli taraftarların oturduğu kale arkasındaki G.Saraylı taraftarlar da bu derbi için bir organizasyon yapmışlar... Üstelik oldukça renkli bir karton gösterisi organize etmişler ! Sadece renklerle ilgili biraz kafam karıştı... Sarı ve kırmızı kartonları anladım ama yeşil rengin sarı kırmızıyla aynı tribünde olmasını anlayamadım? Arada biraz da beyaz renkli kartonlar vardı... Meksika bayrağı desem sarı var o yüzden değil... G.Saray’ın renkleri desem o da değil, yeşilin ne işi var orada ? Anlayamadık... Maçtan önce F.Bahçe taraftarının o trübüne yaptığı tezaruhatı yazmayacağım, ama manidardı doğrusu...

Dün milyonlarca kişi tv.lere kilitlendi.Nefesler tutuldu.Ülkemizin asırlık iki güzide rakibi gene karşı karşıya gelmişdi.Senede iki üç kere karşılaşırlar.Bazen a.takımı bazende b.takımı seyircilerini sevindirir.Bir hafta öncesinden yazılır, çizilir filanca oynasın filanca oynamasın, taktikler verilir.Hangi hakem bu maçı yönetebilir fikirleri yürütülür.Klüp yöneticilerin verdikleri beyanlar yanında promosyon olarak okunur.Maç sadece 90 dakikadir.Bitiş düdügü ile bir takımın seyircisi sevinir, diğerinde bir burukluk vardır.
Bir asırdır yaşanan bir heyecandır bu.Bazı kendini bilmezler hariçinde bu böyle olur
böyle yaşanır.
Dün akşamda 22 futbolcu sahaya çıkarak ellerinden geleni saha da centilmence ortaya koymuşlardır.Ev sahibi takım seyircisini sevindirmiş.Misafir takımın seyircisi de hüzünlü olarak stadı terk etmişdir.Bu değişken bir duygudur.Bir kaç ay geriye gidecek olursak aynı şeyleri yaşamışdı; galip takımın seyircisi.

Unutulmaması gereken en önemli nokta ise bitiş düdügü ile bu konuda seneleri veren kişilerin oynanan maç üzerinde yorumlarıdır.Okuyucu ve görsel seyirci onlarında düsüncelerini maç sonrası sabırsızlıkla bekler.Acaba benim gözümden kaçan nelerdi diye.Tabiki bu neticeyi değiştirmez.O alışa gelmiş bir gelenek gibidir.

O yorumları yapanlara Spor Yazarı denir.Onlar gönüllerini vermişlerdir bu mesleğe.
Onlarında takımları vardır.Zaman zaman yazılarında bile bunu açığa verirler.Eğer bu zaafları futbol'un güzellikleri içersinde kaldığı müddetce.

Sayın Ercan bey yukarda ki yazmış olduğunuz bölümü lütfen bir daha okuyun.
Ondan sonra ortaya çıkan anlamı sizin yazınıza atıf verilerek yazılan diğer başlıklara bakın.
Eğer bundan sonra sporla ilgili bir yazı yazmıyacaksanız.Yazınızı sizde uyandırılmış görüş olarak kabullenebilirim.

Bu ülkede herkez kendi görüşlerini rahatlıkla yazma hakkına sahip olmasını en çok istiyenlerden bir kişiyim.

Amma bu yazıyı Spor Yazarları sayfasında; bir spor yazarının yazmasını asla kabullenemem.

Kabahat sizde değil sayfayı hazırlıyan sorumlunun böyle bir yazıyı yanlış sayfada
sunmasıdır.

İnşallah bundan sonra sizin yazılarınızı başka bir bölümde okumak dileği ile.

Saygılarla.

Hiç yorum yok: