Perşembe, Temmuz 27, 2006

BÜYÜ I....




Büyü konusu bu bölümümüzde dinsel yönünde almak istersek Onu Kurani Kerim de Bakara suresinin icinde görebiliriz meyalin de aynen su sekilde yazilidir.:))
102. Süleyman'ın hükümranlığı hakkında şeytanların (ve şeytan tıynetli insanların) uydurdukları yalanların ardına düştüler. Oysa Süleyman (büyü yaparak) küfre girmedi. Fakat şeytanlar, insanlara sihri ve (özellikle de) Babil'deki Hârût ve Mârût adlı iki meleğe ilham edilen (sihr)i öğretmek suretiyle küfre girdiler. Halbuki o iki melek, "Biz ancak imtihan için gönderilmiş birer meleğiz. (Sihri caiz görüp de) sakın küfre girme" demedikçe, kimseye (sihir) öğretmiyorlardı. Böylece (insanlar) onlardan kişi ile karısını birbirinden ayıracakları sihri öğreniyorlardı. Halbuki onlar, Allah'ın izni olmadıkça o sihirle hiç kimseye zarar veremezlerdi. (Onlar böyle yaparak) kendilerine zarar veren, fayda getirmeyen şeyleri öğreniyorlardı. Andolsun, onu satın alanın ahirette bir nasibi olmadığını biliyorlardı. Kendilerini karşılığında sattıkları şey ne kötüdür! Keşke bilselerdi.
Sihir konusu da Kurani Kerim de Zuhruf S.49/Zarifat S. 39-52/Araf S.116-120/Yunus S.2-76-77-79-80-81 Ta ha S.58-60-62-63-65-66-69-70-71-72 Neml S.13 / SU'ARA S.34-35-37-38-40-41-45-46-50 /KASAS S. 36-48 /SAD S. 4/Mu-min S.24 /Kamer S.2/ Saaf S.6 /Muddesir S.24
Hz. Peygamber sihri en büyük günahlardan saymıştır. (Ebu Dâvud, Vesâya 10). Hadis-i şeriflerde büyücülere ve medyumlara başvuran kişilerin, Allah’ın yardımından mahrum kalarak başvurdukları yöntemlerle baş başa bırakılacakları anlatılmaktadır. İslam’a göre her işin meşru fiziki ve maddi sebeplerine sarılmak, her işte sebeplere sımsıkı sarıldıktan sonra duayla bunu sağlama bağlamak ve işleri Allah’a havale etmek gerekmektedir. Dolayısıyla sihir, kehanet, medyumluk ve benzeri uğraşlara itibar edilmez. Müslümanların bunlardan uzak durması ve bunlarla meşgul olanlara ilgi göstermemesi gerekir. Sihirde yalan, aldatma, kandırma, göz boyama, saf zihinleri bozma, Allah’tan başkasına bağlanma ve Allah’tan başkasının gaybı bilebileceğini sanma gibi hepsi de İslam’ın temel ilkeleriyle bağdaşmayan pek çok olumsuzluk vardır. Bu itibarla sağlam inançlı bir Müslüman, bunlardan uzak durur, inancına gölge düşürebilecek şeylere itibar etmez.
Incil de de bu konuda bir cok ayetler vardir bunlardan bir tanesinin meali :)
yas.18:9 «Tanrınız RAB'bin size vereceği ülkeye girdiğinizde, oradaki ulusların iğrenç törelerini öğrenip uygulamayın. yas.18:10 cik.22:18; lev.19:26,31 yas.18:11 Aranızda oğlunu ya da kızını ateşte kurban eden, falcı,i11 büyücü, muskacı, medyum, ruh çağıran ya da ölülerin ruhlarına danışan kimse olmasın. yas.18:12 Çünkü RAB bunları yapanlardan tiksinir. Tanrınız RAB, bu iğrenç töreleri yüzünden bu ulusları önünüzden kovacaktır. yas.18:13 mat.5:48 Tanrınız RAB'bin önünde yetkin olun.»
Tevrat konumun da ise :)“ Her kim büyü yaparsa küfre girmiş olur.”
Büyü ve sihir İslam'ın yasaklamış olduğu bir olaydır. Sihirde en büyük ilerleme Hz. Musa'nın yaşamış olduğu dönemde olmuştur. O dönemde Sihir ve Büyü zirvede yerini almıştır.
Bugünkü İsrail'de Sihri yapan KABALA'cılar Yahudi cemaati içinde saygın bir yere sahiptir. İsrail Devleti yönetiminde yer almaktadırlar. Bugünkü haliyle tahrif olmuş Tevrat bir Sihir Kitabı olarak kullanılmaktadır.Bu bölümüzü sihrin ve büyünün cözümünü anlatan Felak S.1-4 ile :)De ki: "Yarattığı şeylerin kötülüğünden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin kötülüğünden, düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden, haset ettiği zaman hasetçinin kötülüğünden, sabah aydınlığının Rabbine sığınırım." Birde büyü ve sihir üzerine kurban edilen hayvanlarin gectigi Maide S. 3-90 :)3. Ölmüş hayvan, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, (henüz canı çıkmamış iken) kestikleriniz hariç; boğulmuş, darbe sonucu ölmüş, yüksekten düşerek ölmüş, boynuzlanarak ölmüş ve yırtıcı hayvan tarafından parçalanmış hayvanlar ile dikili taşlar üzerinde boğazlanan hayvanlar, bir de fal oklarıyla kısmet aramanız size haram kılındı. İşte bütün bunlar fısk (Allah'a itaatten kopmak)tır. Bugün kafirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm'ı seçtim. Kim şiddetli açlık durumunda zorda kalır, günaha meyletmeksizin (haram etlerden) yerse şüphesiz ki Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. /Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.
Bu bölümde Dini yönleri ile biraz olsun büyü ve Sihrin aciklamasini yaptim.Bu konu daha da derinliklere kadar uzanmaktadir.Yarin bu konunun Ruhi yönünü son bölümünde de rant yönünü alacagiz.
Saygilarla

Hiç yorum yok: