Çarşamba, Temmuz 26, 2006

TERAS NASIL YAPILIR.

Size bugün buradaki bahcevanlarin neler yaptiklarini bir kac resimle anlatmaya calisacagim.Bu günkü isimiz bir villanin Terasini yenilemek.Müsteri tarafindan cagrildiginiz zaman, ilk önce Fiat katalogunuzun bir kopisini götürür. Istenilen isin kesfini yaparsiniz.Bir kac gün sonra birakmis oldugunuz katalog daki fiat listesi ve yapmis oldugunuz simdiye kadar islerden bir kacinin referansi müsteriyi tatmin ederse.Isin teknik bölümü ve maliyet kismina gecme zamani gelmistir.Yapilan isler DIN üzerinden yapilmaktadir.Bu demektirki.Mesleginiz üzerinde bir zamanlar egitimini gördügünüz, pratik yönü.Bu meslek kanunlar icersinde, müsterinin korunmasi demektir.Her seyden önce teklifinizde bulunsun veya bulunmasin 5 sene garanti tasimaktadir.Bu uzatilabilinir fakat kisaltilamaz.Yukardaki resimde gördügü gibi
Navigasion aleti ile zemin yükseklikleri ölcülür, bir teknik resimle cizilerek sonunda. Faturanin arkasina eklenir.Bu tamamen ilerdeki anlasmazliklarin teknik yöndeki bir belgesi gibidir ev insaatlarinda mimarlarin hazirladiklari planlara es degerdedir.(Bu konuda iki sene bir egitim gerekir.) Firma patenti almak istiyorsaniz bu egitimi yaptiginiza dair bir diploma sarttir.


Isi almissiniz artik eski zemin sökülüp tas ocaklarina götürülür ilerde bu malzeme belki bir yola micir olarak kullanacaktir.
Bu yakisikli; okul tatillerinde harcligini cikaran ve birazda bilgi sahibi olmak icin yanimizda kisa bir süre Is ve Isci Kurumunun bilgisi altinda calisan talebe.Parmak cocuk benim en kücük oglum.

Beton plateler söküldükten sonra beton bölüm kirilarak alt zemin hazirlanmaya baslar.Agzimdaki sigara icin özür dilerim. Hazirlanan zeminin artik DIN ölcümü icersinde sikistirilmasina gelmistir.Bu zeminin hazirlanmasi cok önemlidir.Yapilan yanlis bir hesaplamada.Sifir alti derecelerde zeminin donmasi ile kabarma veya cökmeler olabilir.
Artik müsteri tarafindan secilen Beton platelerin dösenmesi kalmistir.Dikkat ederseniz her tas önünüzdeki cizmis oldugunuz planda verilen ölcülere göre olmasi lazimdir.Taslarin egim ve desen cizgileri,Binanin duvar acilar bu planin icinde belirtilmistir.Unutulmiyacak en önemli konuda taslarin büyüklüklerinde 1-2 mm degisik olmasi normal oldugundan hesaba katmaniz lazimdir.10 ncu tasda karsiniza bir santim olarak cikabilir.
Taslarimiz dösenmis .Bir günlük istirahate birakilmistir.


Su anda Terasimizin bitmis durumu.Geriye kalan bizim Terasa yaparken yesil alanda acmis oldugumuz hasarlarin giderilmesidir.Resimler cekilir katalogunuza ilerdeki müsteri icin artik o bir refaranzdir.Ödeme icin 14 gün icersinde oldugu taktirde. % 3 lük bir indirim.Bir ay icersinde ise net bir ödeme vardir.Ödemeler elden olmaz muhakkak Banka veya Posta havalesi ile olmaktadir.Bu Vergi dairesi icin önem tasimaktadir.Ödemenin tamami Firmanin hesabina gecinceye kadar Teras Firmaya aittir.(Ilerde sizlere Yüzme Havuzlari Cocuk oyun Parklari ile Resimli bilgiler verecegim.)

Saygilarla.

Hiç yorum yok: