Cumartesi, Temmuz 22, 2006

PANIK ATAK II..

Bu konuya yanlis bir zaman dilimi icinde baslamis olmam.Beklenen ilginin bu sicaklarda.
Yaz tatili ile güme gitmemesi icin burada ilerde ki zamanlarda tekrar ele almak üzere noktaliyacagim.Bu rahatsizligin Avrupa ülkelerinde tehlikeli boyutlara kadar ulastigi ve bu konu üzerinde calisan tibin neorologi instütüleri büyük adimlar atmislardir.Bu yöndeki calismalar ekzam ve tezler üni lerin basli basina ana bölümlerinde yer almistir.Görülen diger krizlerin kilitlendigi bir nokta olmustur.Yapilan calismalari kisaca 4 bölümde özetlememiz gerekse bunlari :))
1.Duygularinizin saglam bir temele oturtulmasi, icinizde ki dalgalanmalarin durulmasi, kendinize karsi itimadinizin artmasi,yasam tarzinizin sakin bir raya oturmasi.
2.Kendinizin tanimi,korkularinizin ana faktörlerine inilmesi; bunun iyi bir hipnotizm teknigi ile yapilmasi.
3.Neorologi de tanimlanan korkunuz, ruhunuzun derinliklerine kadar inen ic mücadelenin saglam bir zemine oturtulmasi,stres icine düsebileceginiz her konu dan arinmaniz icin yeni metodlarin ögretilmesi,kendine olan itimadin en üst düzeye cikartilmasi.
4.Yapilan hipnoz seanslarinda yasantinizda ki % 70 vermis oldugunuz kararlarin bilinc altindan ,normal yasam aktivitelerine gecis durumunun gözlenmesi ve ögretilmesi.
Bu yazdigim özetleme systemi icersindeki calismalar cok daha detayli oldugunu söyleme me ihtiyac duymiyacaksiniz.Belki ilerdeki zaman dilimi icersinde bu rahatsizligi tekrar ele alarak cok yönlü isliyebiliriz.

Dünkü yazimda yayinladigim bu resim.Photoshop vasitasi ile ayri bir zeminde
büyültülerek sizlere sordugum.Günlük yasantinizla ilgili bir kac örnegin bu resimle baglantiya getirmenizdi.Esasinda yapilan ufak bir dalgalanma dan baska birsey degildi.Günlük yasam parcasi + Bilinc alti diger faktörler = Korku bunu temsil eden de o an bu Resimdi. Peki Realitet neydi bu durumda? Yukarda ki resim Ihtiyarin elleri arasinda ki defolu bir ip parcasi. Bu da dünkü gördügünüz resimden baskasi degil.


Saygilarimla.

Hiç yorum yok: