Cuma, Temmuz 07, 2006

NEYI BILDIRIR SAYILAR...

Hani yilbasinda oynadigimiz,oyunlardan bir tanesi de Tombala o misäl; kitapliktan gözlerimi kapatip bir kitap cektim.Gözler halen kapali.Ortadan bir sayfa actim.Ders kitabi gibi.Konu sayilar anliyacaginiz.Matamatik degistiremezsin sayilari.Bende aynen buraya geciriyorum; O sayilari:))
Sayilar bebelerin kundaklari,sayilar tabutlari sehirlerin ,öldürülmüs öldürülebilecek olan sayilar, tohumlardir umudumuzun avucunda.Sayilar yaklasan bir seyleri bildirir,Sayilar bildirir uzaklasan bir seyleri.Nedir yaklasan bize? Bizden uzaklasan nedir.Dünya savasi : I. Dünya savasi : II. 14' ten 18 'e- 39'dan 45'e 10 yil 54 milyon ölü. 49 milyon sakat.Ölülerle sakatlarin memleketi. 103 milyon nüfüslu bir memleket ve ayrica öksüzleri, delileri.Yanik taslariyla ve gidenlerden biri evimizdendi.Gitti dönmedi bir daha. 19'unda miydi 40'inda mi aklimda kalmamis.Döndü iki gözü kör.Gök gözlü müydü kara gözlümü aklimda kalmamis.Döndü diz kapagindan kesik sol bacagi, döndü ve kapisini bulamadi evinin. 14'ten 18'e, 39'dan 45'e 10 yil 54 milyon ölü, 49 milyon sakat.Yeryüzünde yuvarlak hesap ve simdilik 2,5 milyariz. % 50'miz ac.
Dislerimiz dökülüyor, dis etlerimiz yara icinde, ölü derilerimiz catlak hele cocuklarimiz, sallanan koca kafalari,kiris kiris yüzlerinde kederli iri gözleriyle ve egri bügrü incecik bacaklari,üstünde karinlari, davul gibi.Yeryüzünde yuvarlak hesap ve simdilik 2,5 milyariz % 50'miz ac. Yil 1962
62 yilinda 2 avci ucagini sofraya koysak,cevirsek ete ekmege,saraba salataya 40 milyon adam doyasiya yer icer.40 milyon kediye de artar ekmekten etten.Kediler salata yemez ,sarap icmez, kedileri ben kattim ziyafete.
Bu günlük bu kadar sayilarla devam yarina.Yazani bildiniz ise saklayin kendinize, okumiyan olduysa okudu iste!...Bir baba dostu benim bu yaptigima ne yazardi bilirmisiniz?...
Herseyi biliyor bu herif,
Bilmedigi sey yok.
Dinden imandan tut,
Yalanci dolmanin yapilisina dek.
Bilmekle de kalmadi,
............. yerine koyup milleti,
Ögretti her seyi,
Örnegin nasil abdest edilir,
Gusul abdesti almak icin
Ne halt edilir.
Bir kendisi var her seyi bilen,
Baska bilen yok saniyor.
Herkez kendini bir bok sanir.
Ama bu herif,
Kendini iki bok saniyor.
5.12.1983 A.N.
Saygilarla.

Hiç yorum yok: