Perşembe, Kasım 23, 2006

BIR YENI DÜNYA KESFETTIK!...



'TV'ler ilkokul 4. sınıf seviyesine göre'



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üst Kurul üyesi Avukat Mehmet Dadak, yaptıkları tespite göre, Türkiye'nin ortalama eğitim seviyesinin ilkokul 4. sınıfa tekabül ettiğini kaydeden Dadak, televizyon kuruluşlarının da yayınlarında ağırlıklı olarak bu kesime hitap ettiğini kaydetti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği, yerel ve bölgesel radyo ve televizyon yayınlarını izleyerek kayda alan İl Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki izleme birimi görevlilerine yönelik seminer, Antalya'da başladı. Üç gün devam edecek eğitim seminerine Türkiye genelinden toplam 22 İl Emniyet Müdürlüğü personeli katıldı. Seminer öncesi bir konuşma yapan RTÜK Üst Kurul üyesi Avukat Mehmet Dadak, ilgin konulara dikkat çekti. Türkiye'de nüfusun yüzde 12'ye varan bir kısmının okuma yazma bilmediğini anlatan Dadak, medya üzerinden yapılan tüketim büyük bir çoğunluğunu bu insanların yaptığını söyledi.

MEDYA, EĞİTİMSİZLİĞİ BÜYÜK BİR FIRSAT OLARAK KULLANIYOR
Dadak, 'Ülkemizde 7.5 milyon kişi okuma yazma bilmiyor. Bu nüfusumuzun yüzde 12'sidir. Yaptırdığımız bir tespite göre Türkiye'nin tahsil durumu ortalama ilköğretim 4. sınıf düzeyindedir. Bunun yanında bir o kadar da engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Yani Türkiye nüfusunun yarıya yakını, okur yazar seviyesinde olmadığından medya sahipleri bunu çok iyi kullanmaktadır ve bu insanların durumlarına göre yayım yapmaktadırlar. Çünkü bunların tüketim çoğunluğunu bu insanlar oluşturmaktadır. Onun içi toplum eğitim düzeyini düzeltecek yayın yapılmasını istiyoruz.' diye konuştu.

Dadak, medya ve özellikle ulusal, bölgesel radyo ve televizyonları Avrupa Birliği sürecinde o ortama taşımaya çalıştıklarını söyledi. Bu süreç içinde zaman zaman medya patronları ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Dadak, 'Önümüzde yasal engeller ve medya patronları var. Ama biz devletin ve milletin temsilcileri olarak bunların üstesinden geleceğiz.' dedi.
Kaynak:Yazmiyorum kusuruma bakmayin bende 4 nci sinif mezunuyum.
Baslik esasinda Adam Amerikayi yeniden kesfetti olabilir.
Nerdenmi diye soracak olursaniz ilk okul 3'ncü sinifta Kolombos amcayi arkasindan da Vespuci amca diye iki kisiyi okutmuslardi.3 ncüsüde attigim baslik herhalde.
Esasinda yazi baska olacakti ama onuda yarina birakayim.
Saygilarla.

Hiç yorum yok: