Cumartesi, Kasım 04, 2006

DÜSÜNCE TEMBELLIGE DÖNÜSÜRSE !...

image hosting file



Düşünce tembelliğinin insan üzerinde yarattığı olumsuz etkiler, özellikle kişinin vicdanını ve aklını kullanmamasıyla ortaya çıkar. Bu da iradeyi etkileyecek ve bir süre sonra tembellik, söz konusu kişinin tüm yaşamını etkisi altına alacaktır. Tembelliğinden dolayı hiçbir konuda irade ve kararlılık gösteremeyeceği için ahlaki olarak birçok konuda eksikliklere sahip olacaktır. Çünkü güzel ahlaklı bir insan olmak ve güzel davranışlarda bulunmak ancak irade gösterilmesiyle mümkün olabilir.
Ayrıca tembel insanların içinde bulundukları öyle bir ruh halidir ki bir süre sonra kişi kendini ilgilendiren konularda bile gerekeni yapmaya üşenir. Hastalandığında doktora gitmek, herhangi bir konuda başarılı olmak için çaba harcamak, her konuda (görgü, kültür, ahlak) daha iyi olmaya çalışmak yerine olduğu gibi kalmak bunlardan birkaçıdır.
Söyle kendi kendimizi yokladigimiz zaman biraz kendimizde de buluyormuyuz.Yoksa kendimizi bu yönde aldatiyormuyuz.Yoksa cevremiz de gördüklerimiz bizi de bu tembellige sürüklüyormu.
Saglik dedigimiz zaman bunun bilincine varabiliyormuyuz.Icimizde ki bir korku bizleri sihhatimizle ilgili konularda vurdum duymazliga da sürükliyebiliyormu.Önümüz Kis en az 6 hafta önce yakalanabilme olanagi cok olabilen Grip icin bir önlem aldikmi.Cebimizden ödemek zorunda kalsak bile asimizi yaptirdik mi.
Tv.lerde ki dizilerden bir gün vaz gecip ailecek oturup büyük kücük demeden fikir teatisinde bulunuyormuyuz.
Herseyi ile mükemmel oldugunu bilsek dahi cocuklarimizla yasam görüsleri hakkinda bir bilgi almak ihtiyacinda bulunuyormuyuz.
Siradan bir gün de cok sik giyinip o geceyi esimizle mum isiginda ?!...geciriyormuyuz.
Is hayatimizda bir makina gibi caisirken diger zamanlar da tembelligi seciyormuyuz.
Herseyden önce bedenen caliskan zihnen tembelligi ariyormuyuz.
Ben bu günü ona ayirdim sizlerde ayirip sorgulamak istemezmisiniz.
Yoksa bu kadar isin icersinde bir de bumu cikti deyip yukarda yazili olan!.....
Saygilarla.

1 yorum:

ERDIL dedi ki...

Kiymetli hocam biz konusuyoruz.Düsünmeye ne hacet.
Her seyden önce bir uzman misali hep birlikte koro sekilde.
Yeni eklenen Ata sözlerinden:)
Agzi olan konusuyor.Düsünüyor dememisler.
Uslu cocuklar olarak aynen uyguluyoruz.
Saygilarimla.