Çarşamba, Kasım 08, 2006

MASAL GIBI I..

blog layouts


Bir gece bakiyorsunuz ki.Yarim asir boyunca özlemini cektiginiz dünyanin kapilari aciliyor.Tanimadiginiz senelerce sizlerin beyinlerinize yerlestirilen tam aksi bir sys'temle karsi karsiyasiniz.Rüyalarinizi süslüyen bir cennet, o sevinc serbestligin sarhoslugu bedenleri sarmis bir sekilde," Ilk adim".Sizleri bekliyen tehlikelerden habersiz, hayalinizdeki pembe dünyaya ilk adim.Sizi kucakliyan kardesleriniz.Bir anda cebinizde ki para bir sihirli degnekle, o dünyanin parasina degisiyor.Ic güdünüz hasretle bakip, beklediginiz seylere aninda kavusmaniz. Sizi her seye sahip olma girdabina sürüklüyor.Bekleyen Kurt sürüsünü görmeksizin cilginca, gececek günler sizi bekliyor.Evleriniz beyaz esyalarla doluyor.Tabii bu esyalari kullanamiyorsunuz!..Bir anda herkezin kullanmaya kalkmasi ile oturdugunuz evlerde ki elektrik sistemleri cöküyor.Olsun sahipsiniz, hayaller gercek olmusduya isterse calismasinlar.Ya
18 sene bekleyip de gipta ile beklediginiz arabalar; Hurdaliklar da ki arabalarin boyanip süslenip sizlerin önünüze konulmasini bile görmüyorsunuz.Kullandiginiz arabalar 100 km' reye ulasiyordu; ya bunlar nerdeyse iki kati ,olsun hiz hatalari ile cogalan ölümler bile sizi rahatsiz etmiyor.Yeni sistemde sizlere sunulan ileriye dönük garantiler demeti o kadar cok ki hemen üzerine atiliyor her yönünüzle garantiye almaya kalkiyorsunuz."Uyanik sigortacilar".Serbest piyasayi sizlere sunuyorlar.Yeni bir dünya ticaret bunu artik devlet yapmiyor siz yapacak siz kazanacaksiniz.Bankalar devrede krediler önünüze serilmeye basliyor.Nasil olsa karsiliginda sahip oldugunuz araziler evleriniz var.Bu arada serbest ticaret adi altinda kurtlar sizlerin haberiniz olmadan gittikce semizleniyor.Artik sizin yeni bir devletiniz.Yeni bir sisteminiz yeni bir bayraginiz.Yeni kanla bagli oldugunuz vatandaslariniz var.Mutlulugunuz son noktaya ulasmis.Tek icinizde atamadiginiz korku bu kapilarin tekrar kapanmasi.Bu yüzdende yaptiginiz hatalar ve yapacaginiz hatalari göremiyorsunuz.
Yarin sizleri rüyanizdan uyandiracak günleri anlatacagim.Tabii bu durumlarin
yorumlari sizlerin su anda yasadiginiz gördügünüz yapi icersinde analiz yapin.Mukayese edin.
Saygilarla.

2 yorum:

Deniz Kamcez dedi ki...

Bunun minyatür boyutunu Özal döneminde yaşamıştık. Yokluktan birden kapıların açılmasına, yağma ve görgüsüzlüğe geçivermiştik. Üretmeden tüketmeyi de o günlerde sevmeye başlamıştık. O yüzden ben Özal'ın politikalarını hiç sevmem. Keşke bir orta yol bulunabilseydi.

İnşallah orada da böyle olmamıştır.

ERDIL dedi ki...

Malesef cok daha aci durumlar burada yasandi insanlar kurtlarin ellerine düstü kandirildi.Günlerce marketlere gidemedigimiz günler olmustu.Gida maddelerine hucum yüzünden.Tabiki bu gecici bir durumdan faydalanan bir sürü zenginler ortaya cikti.Batililar bu durumun acisini daha sonralar yasiyabilecegini o zamanlar göremiyorlardi.Yarin ki son bölümünde biraz olsun isik tutmaya calisacagim.
Saygilarla.