Pazar, Kasım 12, 2006

PAZARIN SOHBETI...

Her pazar sizlerle uzun uzun sohbet ediyorduk.Bu sefer böyle olmiyacak.Bu sohbet yazip okumaktansa, biraz düsünme sohbetine dönüsecek.
Efendim; dün aksam kanal D tv.sinde haberleri seyrettim.Haberler bittikten sonra üc kare gözlerimden gitmedi.Bu ekran da görmüs oldugum veya görmüs oldugunuz kareler; tekrarlamak istedim.
1. Atamin ölüm yil dönümünde, genci ihtiyari ile Anit Kabir'e kosan gözü yasli, onun hasreti ile yanan milyonlarca insan .




2.Atamin anisina Dil kurumunda konusmalara katilan Devlet bakanlari, millet vekilleri konusmalar sirasinda nasil misil misil nasil uyuduklari.








3.Genel Kurmay Baskaninin etrafini saran Türkiye laik' dir ve laik kalacaktir ,diye bagirip Komutan'i öpen ve ona sarilan insanlar.
Ben görmüs oldugun bu üc karenin düsüncesi ile Pazarimi gecirecegim.Eger bu kareler sizi de düsüncelere sürüklemis ise.Arzu ederseniz bizlerle paylasir veya her zamanki gibi susmak altin der bir baska pazar'lara diyebilirsiniz.


Saygilarla.

7 yorum:

birisinin yeri dedi ki...

Kanımca ortada korkulacak bir şey yoktur. Yani bugünlerde yaşadıklarımız öyle abartılacak şeyler değildir.
Çünkü televizyonundan gazetesine, aydınından esnafına herkes elinden gelen anti propoganda taktiklerini zaten kullanmaktadır.
Asıl korkulacak olan, şu an teyakkuz halinde yapılan toplumsal muhalefete rağmen, en yakındaki ilk seçimlerde yüce Türk halkının yine aynı kişileri seçip seçmeyeceğidir.
Seçmezse sorun yok.
Ama ya seçerse ?
Kimlere, neyi , nasıl anlatacağız.
İşte cevaplanması gereken temel sorun budur.

ERDIL dedi ki...

Sevgili Baver Gecen haftaki Egitim sitesinde de ki Pazar sohbetinde kenarindan degindim.Sandik yazisinda da.Bu konuyu kisa da olsa ele aldim.Ben Türkiyede ki secimleri her zaman derbi maclarina benzetmisimdir.Süprizler her zaman olanak icinde.Eskiden Tekel'in kibritleri vardi aniden parlar hemende sönüp giderdi.Bu günlerin isyani sözleri en ufak bir siyasi oyunla sönüp gidebilir.Bunun bilincine varmamizin zamani geldi de geciyor.
sevgiler.

zeyno dedi ki...

Belli bir kesim boğazına kadar dolmuş vaziyette şu an, Baver in de dediği gibi sanırım önümüzdeki seçimde neler olacak, asıl bu önemli şu anda.Buraya kadar olan oldu bir şekilde, bundan sonra sağduyu kimleri seçecek sandıkta bakalım,yine uyuyacaklar mı yoksa ........

ERDIL dedi ki...

Görebildiginiz bir alternatif bu gecen seneler icersinde yetistimi.
CHP bu gecen seneler icersinde bir degisim cercevesi icersinde bulunabildimi.Bekliyelim bakalim da
görecegimiz manzara pek bir degisiklik gösterecegini sanmiyorum.

ERDIL dedi ki...

Hocam cok zor Cumhurbaskani seciminin cumhur tarafindan secilmesinin zamani gelmis olduguna kaniyim.Bir sene zaman var hele Ab oyunlari ile cok kahramanlar cikip kafalar gene karisicak gibime geliyor.
Saygilarla.

Deniz Kamcez dedi ki...

Meclisin aritmetiği belli. Kimin cumhurbaşkanı olacağı da. Ona tepki olarak sol oylarda yükselme olabilir. Ama CHP'de bir toparlanma olmadığına göre çok da yüksek oy alamazlar sanırım. Yani istikrarsız, güçsüz, üstelik muhtemelen cumhurbaşkanıyla ayrı görüşten bir hükümet. Kısacası biraz karamsarım ben. Bilmem siz ne dersiniz?
Ayrıca Baver'in işaret ettiği anti propagandanın kör parmağım gözüne misali yapıldığı ortada. Yine bir işler çevrilmese bari diyorum.

ERDIL dedi ki...

Sn.Nicomedian Cumhurbaskanligi makami bir politikacinin son noktasi olarak görülmüstür.O makamdan sonra tekrar aktiv politikaya dönmek hezimet demektir.Bu durum karsisinda eger tahmin edilen matematik sayisi düsünelini dogrularsa bundan daha fazlasinin ortaya cikacagini sanmiyorum.Bu durum ileriye dönük secim süresini kisaltabilecegi gibi iktidar partisinde yipranma sürecini de arttirabilir.Ikinci bir alternetif ki hic düsünmek bile istemem gene dis uclarin destegi ile kökten bir degisim bu da siyasi bir süreci gene de yillar gerisine atar.Zayif bir ihtimal.CHP nin bölünme yerine gitmeden ic yapisinda acilen degisin yönüne gitmesi.Bu parti baskaninin degismesi veya degismemesi olarak degilde.Biraz daha halka inerek birlestirici yapi icersinde calismasi olabilir.Öfke yazimizda ki gibi onun ihtiyac olan bir duygu olarak kabullenip artilarla yasamamiza dönüstürebilmek.Eger tipki santrac da oldugu gibi karsi tarafin belirli köselerde alacagi karaler ilerde sah mat'a götürebilir.Daha bir cok bizleri bekliyen altrnatifler olmasina ragmen bunun ne kadarini hizla degisen dünya icersinde uyguliyabiliriz zaman belirliyecek.Benim en fazla kortugum sey aktif siyasetin hala halkin arkasinda takip etmesidir.
Saygilarimla.