Çarşamba, Mayıs 10, 2006

MEKANLAR...


Zamanin icinde Mekanlari ziyaret ederiz.Bu cogu zaman akip giden hayatimizin tümüdür.Bulundugumuz yerin adi ve sekli, neden orada oldugumuzda, hayatimizda önemli bir yer almamistir. Bizim icin orada olupta neler hissettiklerimizdir.Kimi zaman bunlari bir kenara not olarak düser, bazende bellegimizin bir kösesine sikistiririz.Bir günde, paylasiriz ani adi altinda.Bu mekanlari saymak, gökyüzün deki yildizlari saymak gibidir.Hissettiklerimiz ise canli sayisinin yildizlarla carpimi gibi bir rakkama ulasir.Varsayim,Bir müzeyi gezdigimizde tarihi yasamaktan cok her gördügümüzü bilinc alti, zamani geri cevirerek, icimizde O zamanki yasamizdan bir zaman gibi paylasiriz.
Unutamadigimiz mekanlar; Onlari kendimize saklar paylasmayiz.Biliriz ki orada cözemedigimiz gizem vardir.Mekanlarin adlari vardir, bizi hic ilgilendirmez.Icinde yasadigimiz an, bizler veririz adlarini. Aci, mutluluk, korku, kiskanclik, yanlizlik, A.b.c, kadar cok.
Ya her mekanin bir ani defteri olsa ? Yasadiklarimizi, hissettiklerimizi bir Fotagraf gibi sayfalara koplasa idik ne olurdu? Yaparmiydik, paylasabilirmiydik ? Yoksa hislerin, düsüncelerin, savasina mi sebep olurduk.? Bir resme bakarken, bir yaziyi okurken, birini dinlerken, onun oldugu mekani görebiliyormuyuz.?Gözlerin acik oldugu zamanmi yoksa kapali oldugu zamanmi, bizleri bu yerlere daha fazla götürüyor,? Zorlayin belleginizi adini sizin koydugu en güzel Mekan hangisi.? :)
Selametle.

Hiç yorum yok: