Pazartesi, Mayıs 22, 2006

SÜT TOZU/PEYNİR/BALIK YAĞI HAPI

YENI DÜNYA
Kendi ile kavgalı bir millet.Köklü kültürlere zaafı olan bir topluluk.Toprakların da ki köklerinden kopup, baskı, macera ve hırsla bir araya gelmiş. Yanında getirdiği çok yönlü kültürü baskı yoluyla kabul ettirmeye çalışmış, kabul etmiyenleri yok etmiştir.Köklerini salmaya başladığı zaman, içinde ki saldırganlık uyanmış; bir süre benlik savaşını kendi içinde sürdürmüştür.Bölge bölge yerleştiği bu topraklarda.Sonun da mecburiyet, var olma nedeni ile bütünlügünü korumaya çalışmıştır.
Zaman zaman genlerinin bulunduğu yerlere uğramış, kavgalarına karışmış.Eziklik duygusunu tatmin etmeğe çalışmıştır. İnsan içinde ki bazı eksikliklerin olduğunu hissettiği zaman diğer yönleri öne çıkar, bu da onları var olma yönünde destekler.Ayrı ayrı kültürlere sahip olan bu topluluk, içindeki bu kültürü bir mosaik gibi yaymaktansa, tıpkı rengiyle, kokusuyla, şekliyle güzel olan. Amma tadı tuzu olmıyan bir yemek gibi önümüze gelmiştir.Kendi içinde olmıyan şeylere gözlerini kapatmış, ananelerine bağlı kültür sahiplerini kıskanmış veya kopyalamaya çalışıp belirsiz bir kültür yaratmıştır.Köklü kültüre sahip milletlere her fırsatta önce bir dost edasıyla yaklaşmış daha sonra esas yüzünü göstermiştir.
Tarih bize göstermiştir ki uluslar ne kadar hırçın,kavgacı saldırgan olsalar da .Köklü bir kültüre sahip oldukları müddetçe ayakta kalıp bu dünyada yerlerini muhafaza edebilmişlerdir.Bazen maddi çıkarlar için bu kadar saldırgan olduklarını sanıyoruz.Bu teori doğru olsa bile ellerinde ki olanaklarla alternatifini yapma gücüne sahip bir millet. Geriye tek kalan şey olmıyan bir değere sahip olmak o da satın alınabilecek birşey değil.Zaman belki onlara bunu öğretecek belki ilerde kopup geldikleri kültürlerini bir mosaik misali yeniden, içlerinde uyandıracaklar.Bu da diğer yaşam tarzlarına karışarak değil, gözliyerek olduğunu öğrendikleri zaman kavuşabileceklerdir.Peyniri,Sütü, Hapi ile karşı görüşte bir kuşağı nasıl yetiştirdiklerinin bilincine varacaklardır.
Bu yetişen nesil yapıcı ve hoş görülü olmuşsa .İçinde ki köklü kültürlere saygı ve sevgi duyduklarındandır.
Saygılarla

Hiç yorum yok: