Çarşamba, Aralık 27, 2006

BUNUNDA ADI SPOR / FUTBOL



TÜRKİYE 3’ncü Lig 1’nci Grup’ta mücadele eden Ceyhanspor’da kadro dışı bırakılan 2 futbolcu, kulübü basarak Teknik Direktör Orhan Kapucu’yu elinden bıçakla yaraladı.

Futbolda Şiddetin İki Yıllık Bilançosu

Futbol maçlarında geçen yıl Türkiye genelinde 25 bu yıl ise 19 büyük boyut olay meydana geldi. Olaylarda iki kişi öldü, 47 kişi de yaralandı. Hiçbir spor kulübü, yasada yer almasına rağmen, stat girişlerine x-ray cihazı koymadı.

- Son iki yılda futbol maçlarında meydana gelen olayların, ürkütücü boyutlara ulaştığı resmi verilerle kanıtlandı.

Buna göre, Türkiye genelinde geçen yıl 25, bu yıl ise 19 büyük boyutlu olay gerçekleşti. Bu olaylarda, iki kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi de yaralandı.

Resmi verilere göre, 2003 yılında stat içinde ve dışında büyük boyutlu 25 olay meydana geldi. Bu olaylarda bir kişi yaşamını yitirdi, ikisi ağır 24 taraftar yaralandı, 74 taraftar da gözaltına alındı.

2004 yılında ise 19 olay meydana geldi. Bu olaylarda bir taraftar öldü, 23 taraftar ise yaralandı. 119 kişi de gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2001-2003 yılları arasında, maçlarda olay çıkartan bin 280 fanatiği isim isim belirledi.

Yasa çözüm olmadı

Öte yandan spor müsakabalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair yasada yer almasına rağmen, hiç bir spor kulübünün statlara girişte kapı aramaları için elektronik sistem ve x-ray cihazı taktırmadığı belirlendi.
ntvmsnbc

Fenerbahçe: Kulüpler Birliği toplantısına katılmıyoruz...

* Fenerbahçe Kulübü, bugün İstanbul'da yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına katılmama kararı aldı.
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Öncelikle Kulüpler Birliği'ne, birliğin üyesi kulüplere ve futbol ailesinin tüm bireylerine karşı olan sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzu tüm kamuoyu ve spor camiası ile bir kez daha paylaşmak isteriz" denildi.

* Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü’ne 1 maç seyircisiz oynama ve 30 bin YTL para cezası verdi.
Kurul, Galatasaray’a 16 Aralık 2006 tarihinde oynanan Galatarasay-Kayserispor Fortis Türkiye Kupası müsabakası ve 25 Ekim 2006 tarihinde oynanan Galatasaray-Bursaspor Fortis Türkiye Kupası müsabakasında kulüp taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratta bulunmaları nedeniyle 30 bin YTL para cezası ve aynı sezon içinde bir Fortis Türkiye Kupası müsabakasında daha çirkin ve kötü tezahürat fiilinin 2. kez tekrar edildiğinden dolayı da resmi müsabakayı kendi sahasında 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

Yorum yapmiyacagim.Baslik da bir yorum sayilabilir.Gazetelerden aldigim haberler den bir kac örnek ; Milyarlarin döküldügü ve Milyonlarca kisinin ekmek kapisinin nasil bir cöküse dogru gittigini gösteriyor.Isin aci tarafi Milyonlarca Avrupa da yasiyan ve yillarca vatanlarina her kosulda madden ve manen yaninda olan insanlarin bir Bakanligi olmamasina ragmen.Spor Bakanligi olan bu teskilatin ne kadar aci bir duruma geldigi her gecen gün gözler önüne seriliyor.Kücüklügümden beri bir sevgi ile bagli oldugum bu spor dalina artik nefretle bakiyorum.Artik hic ilgi duymuyorum.Benim gibi cocuklarimda ilgi duymuyorlar.
Unutulmamasi gerekir ki onlarin cocuklari belkide Futbol'u sözlükler den taniyacaklardir.
Aferin bu koskaca camialari bu duruma düsürenlere.
Saygilarla.

Hiç yorum yok: