Cuma, Aralık 29, 2006

HORTLIYAN FABRIKALAR...


Genclik yillari idi bir kitap okumustum.Insan Harasi diye.Burada yeni bir irk yetistirme cabasinin en ufak noktalarina kadar gecen bir sürüven idi.
Oysa, insanlık bu filmi bu günlerde tekrar görmeye basladi. 2. Dünya Savaşı, nazizmin ve faşizmin ırkçılığı bu çabayı göstermisdi, insanlık onuru 'insan hara'larında ayaklar altına alındı. Lanetlenen o çaba şimdi başka bir kapıdan, başka bir görüntü içinde, başka bir ad altında hayatlarımıza sızıyor.
Isin aci tarafi Imrenerek baktigimiz Avrupa'nin icersinde.Asagida Mafya adi altinda ismi gecenler beni ilgilendirmiyor.Isin en aci tarafi Talep gelen ülkeler.Degilmi ki bizlere insanlik nutuklari atanlar.
Arnavut ve Rus mafyasının Yunanistan'ın başkenti Atina'da kurduğu "bebek fabrikalarında" genç kadınlara sipariş üzerine doğurtulan bebeklerin İngiltere'de 20 bin sterline (55 bin YTL) satıldığı öne sürüldü.
İngiliz Daily Mail gazetesi, özel hazırlanmış gizli doğumhaneler ve eğitimli ebelerin bulunduğu bu "fabrikalardaki üretim hattına yalnızca güzel kadınların seçildiğini" iddia etti. Mavi gözlü bebeklerin revaçta olduğunu yazan gazete, "Anlatılanlar Hitler Almanya'sını anımsatabilir, ama bu bugünün sanayi dallarından biri haline geldi" ifadesini kullandı.
Sipariş üzerine doğum yapacak kadınların mafya üyeleri tarafından hamile bırakıldıktan sonra, 9 ay boyunca "fabrikada" tutularak bakıldıkları, doğumu da "fazla soru sorulabileceği" gerekçesiyle hastanede değil yine burada yaptıkları belirtildi. Atina'daki "bebek fabrikasına", Avrupa ülkelerinin yanı sıra Amerika'dan da sipariş geldiği kaydedildi.
Saygilarla.

Hiç yorum yok: