Çarşamba, Aralık 06, 2006

BURCLAR'in RENKLERI...


MAVi:

Tartışmasız mavi en dinlendirici renktir. Mavi renk gökyüzünün ve geniş ufukların, denizin simgesidir.Mavi insanlar üzerinde yumuşaklık, sevecenlik tazelik gibi etkiler yaratır. Huzuru temsil eder ve sakinleştirir. Araplar mavinin kan akışını yavaşlattığına inanır, nazar boncuğu o yüzden mavidir. Batıda intiharları azaltmak için köprü ayaklarını maviye boyarlar. Duvarları mavi olan okullarda çocukların daha az yaramazlık yaptığı saptanmıştır. Mavi Yay burcunun rengidir.

BEYAZ:

Beyaz, istikrarı, devamlılığı, masumiyeti ve saflığı simgeler. Bu yüzden üzerinde fazla şaibeler olanların, beyaz ağırlıklı kıyafetleri seçmelerinde yarar var. Beyaz giysiler sizin temiz olduğunuz imajını verir. Beyaz Kova burcunun rengidir.


KAHVERENGi:

Kahverengi gerçekçiliğin, plan ve sistemin rengidir. Kahverengi insanı hızlandırır. Bu yüzden fastfoodla iç mekanda kahverengi kullanır. Kahverengi toprak rengidir. Kıyafetlerde pek tercih edilmez, çünkü kahverengi giyen insanlar kalabalıkta dikkat çekmezler. İş görüşmelerinizde , profesyonel toplantılarda sakın kahverengi giymeyin. Kahverengi Boğa burcunun rengidir.

KIRMIZI:

Kırmızı ise hareketli, kıpır kıpır insanlar için en ideal renktir. Bu renk canlılık ve dinamizmle ilgili bir renktir. Mutluluğu temsil eder. Kırmızı renk, fiziksel olarak; ataklığı, canlılığı ve duygusal bağlamda; bir işi sonuna kadar götüren azmi ve kararlılığı gösterir. İştah açar. O yüzden dünyadaki gıda firmalarının çoğu logosunda kırmızıyı kullanır. Kırmızı tansiyonu yükseltir, kan akışını hızlandırır. Kırmızı Koç burcunun rengidir

LACiVERT:

Lacivert sonsuzluğu ve otoriteyi temsil eder. İş adamlarının ve firmaların sıkça tercih ettiği bir renktir. Özellikle önemli iş görüşmelerinde tavsiye edilen bir renk tonudur. Lacivert giyen kişiler kendilerini çok daha karizmatik ve inandırıcı hissederler. Kozmik renk olarak kabul edilir, sonsuzluğu, otoriteyi ve verimliliği simgeler.O yüzden dünyadaki firmaların bir çoğu logolarında lacivert rengi kullanır. İnsanların üzerinde başarılı ve güçlü imajı bırakır. Lacivert Akrep burcunun rengidir.

MOR:

Konsantrasyon sağlamak için mor'dan daha iyi bir renk bulunamaz! Eskiden beri ihtişam ve lüksün son basamağı olarak düşünülür. Tarih , yüksek sınıfların, saray mensuplarının daima morla bezendiklerini kaydeder. Nevrotik duyguları açığa çıkardığından, insanların bilinçaltını korkuttuğu saptanmıştır. Mor İkizler burcunun rengidir.

PEMBE:

Pembe'nin ifade ettikleri ise uyum, neşe, dişilik, sevecenlik, ilkbahar ve yeni açmış çiçeklerin kokusudur. Rahat hissettiren ve dinlendiren bir renktir. Bu yüzden bazı büyük mağazalar tezgahtarlarına pembe üniforma giydirir ki, müşteriler kendilerini rahat hissetsin diye. Pembe aynı zamanda çocuk rengidir. Pembe Oğlak burcunun rengidir.

SARI:

Sıcak ve Uyarıcı özellikleriyle sarı, insanları daha dinamik ve neşeli olmaya teşvik eder. Zeka , incelik ve pratiklikle ilgilidir. Toplumsal yaşamı ve birlikte çalışmayı yansıtan bir anlamı vardır. Geçiciliğin ve dikkat çekiciliğin sembolüdür. Dikkat çekiciliğinden dolayı dünyada taksiler sarıdır. Sarı ayrıca hüzün ve özlemin rengidir. Sonbaharın tüm hüzünlü güzelliğinde onun her rengini izlemek mümkündür. Sarı Aslan burcunun rengidir..

SiYAH:

Siyah ağırbaşlılık ve ciddiyet ile özdeşleşmiştir. Siyah, gücü ve tutkuyu temsil eder. Hırsın da bir ifadesidir. Bizde ve Batı'da siyah, matemi simgelerken Japonya'da mutluluğun simgesidir. Fonda kullanıldığında karamsarlığı çağrıştırır. Işığı yok eder. Konsantrasyonu en çok getiren renktir. Einstein'in konsantre olabilmek için perdeleri siyah, gün ışığı olmayan bir odaya girip ve bu şekilde düşündüğü söylenir. Siyah Balık burcunun rengidir.

TURKUAZ:

Turkuaz'la neşeli ve sakin duyguları aynı anda yaşamak mümkündür!
Turkuaz Yengec burcunun rengidir.


YEŞiL:

Yeşil ise doğanın ve baharın rengidir, insanlar üzerindeki etkisi tartışılmaz.Güven ve huzur verir . Yaratıcılığı körükler, rahatlatıcı özelliği nedeniyle büyük lokanta ve mutfaklarda kullanılır.Yeşil alanlarda insanların daha az mide rahatsızlığı çektiği saptanmıştır.Ayrıca huzuru ve üretkenliği temsil eder. Güven ve rahatlık veren bir renktir. Yeşil tabiatta hakim olan bir renk olduğu için rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi de büyüktür. Yeşil rengin ağırlıklı kullanıldığı yerlerde üretkenlik artar… Yeşil Terazi burcunun rengidir.

ERGUVAN:
Bu renk,hem deneyden geçmiş bir idealizmi,hem de ruhsal alanı simgeler.
Dürüstlüğü,gücü ve cesareti temsil eder.Uyum ve denge oluşturma konusunda az bulunur bir yeteneğe sahiptir.Öfkeyi yatıştırdığına,cesareti geliştirdiğine,akıcı bir konuşma sağladığına inanılır. Başak burcunun uğurlu rengi erguvandır.

Saygilarla.

5 yorum:

Zehra dedi ki...

babacım merhaba :) çook özlemişim yazılarınızı okumayı :)) yeni sayfanızı güncelledim blogumda :) sıksık gelicem inşallah :)) buarada yeşil gerçektende rengimdir..burcumda yeşilmiş :))) aslında tüm renkler güzel..canlı renkleri seviyorum kıpır kıpır :))) ben şimdi gidim tekrar gelirim..görev beni çağırıyor hehehe :))))

zeyno dedi ki...

Ailecek baktım burçlarımıza göre renklerimize:)
Beyaz: Kova burcu olarak ben(çok sevdiğim bir renktir ayrıca)
Kahverengi: Boğa burcu kızım
Sarı: Aslan burcu oğlum
Siyah: Balık burcu eşim...

İlginç bir konu...
Sizin renginiz ne Erdil Baba?

ERDIL dedi ki...

Zehra kizim yavas yavas blogunu acmanin zamani geldi her gün yazman sart degil.Kizimi c box dan takip etmek zorunda kaliyorum.Aradigin icin tesekkür ederim.

ERDIL dedi ki...

Zeyno Anne Benimkini soruyorsun oglunca ayni burcu paylasiyoruz.Rengimiz Sari yani Aslan.Saglik sayfan seni bekliyor.
Sevgiler saygilar.

Zehra dedi ki...

TMM BABACIM:) AÇICAM İNŞALLAH:)BENDE ÖZLEDİM YAZMAYI :))) HERAN AÇABİLİRİM CANIM BABACIM ;) YAZILARDA BİRİKTİ HEM ARAYA VERMİYELİM YAZILARIMIZI Dİ Mİ :)))

İYİ AKŞAMLAR...:))